Oppskrift på Grønnsakslasagne
0

Grønnsakslasagne

(64)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

En deilig vegetarisk oppskrift på grønnsakslasagne er helt perfekt til de dagene du har grønnsaksrester.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Grønnsaker:

2 stkrødløk
2 stkhvitløksfedd
2 stkrød paprika i biter
1 stkaubergine i skiver
1 stksquash i skiver
1 spiseskjeolje til steking

Saus:

800 gramhakkede hermetiske tomater (1 boks = 400 g)
2 desiliterTINE Lettrømme 18 %
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper
2 spiseskjefrisk basilikum

Lasagne:

12 stklasagneplater
200 gramfetaost i terninger
2 desiliterNorvegia® Original eller annen god gulost

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200 °C, og finn frem en ildfast form.
  2. Grønnsaker:

  3. Hakk rødløk og hvitløk. Skjær paprika, aubergine og squash i skriver.
  4. Stek løk, hvitløk, paprika, aubergine og squash i olje i omganger til de er litt brunet.
  5. Saus:

  6. Kok opp hakkede tomater i en kjele, og rør i rømme. Krydre med salt, pepper og basilikum.
  7. Lasagne:

  8. Legg grønnsaker, saus, lasagneplater og fetaost lagvis i formen. Avslutt med saus, og dryss revet ost over.
  9. Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 30 minutter, eller til den er gjennomstekt og har pen farge.

Tips:

Varier gjerne grønnsakene i lasagnen alt etter hva du har hjemme, eller hva du har lyst på.

Kommentarer

Produkter i oppskriften