Grønnsakslasagne

Grønnsakslasagne

0
310
Enkel45 min
En deilig vegetarisk oppskrift på grønnsakslasagne er helt perfekt til de dagene du har grønnsaksrester.

Ingredienser

Antall porsjoner

Grønnsaker:

  • 2 stk
    rødløk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 2 stk
    rød paprika i biter
  • 1 stk
    aubergine i skiver
  • 1 stk
    squash i skiver
  • 1 ss
    olje til steking

Saus:

  • 800 g
    hakkede hermetiske tomater (1 boks = 400 g)
  • 2 dl
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 2 ss
    frisk basilikum

Lasagne:

  • 12 stk
    lasagneplater
  • 200 g
    fetaost i terninger
  • 2 dl
    Norvegia® Original eller annen god gulost

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200 °C, og finn frem en ildfast form.

Grønnsaker:

  1. 2

    Hakk rødløk og hvitløk. Skjær paprika, aubergine og squash i skriver.

  2. 3

    Stek løk, hvitløk, paprika, aubergine og squash i olje i omganger til de er litt brunet.

Saus:

  1. 4

    Kok opp hakkede tomater i en kjele, og rør i rømme. Krydre med salt, pepper og basilikum.

Lasagne:

  1. 5

    Legg grønnsaker, saus, lasagneplater og fetaost lagvis i formen. Avslutt med saus, og dryss revet ost over.

  2. 6

    Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 30 minutter, eller til den er gjennomstekt og har pen farge.

Tips

Varier gjerne grønnsakene i lasagnen alt etter hva du har hjemme, eller hva du har lyst på.

Del denne oppskriften: