Oppskrift på Makaroniform, foto: Synøve Dreyer kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Makaroniform

Enkel og lett middagsrett å servere i en hektisk hverdag. Fin måte å bruke opp pasta-, kjøtt-, eller fiskeretter på.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: I gratenger er det fint å bruke opp restemat fra gårsdagens middag eller kjøttpålegg som er i ferd med å gå ut på dato.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne makaroniformen trenger du en ildfast form.

  2. Kok makaronien etter anvisning på pakken. Hell av vannet.

  3. Rens, skyll og del purren i tynne ringer.

  4. Bland makaroni, purre, skinke og ost i en smurt ildfast form.

  5. Pisk sammen egg, melk, crème fraîche, krydder, salt og pepper. Hell i formen.

  6. Stek gratengen på nederste rille i ovnen i ca 30 minutter, til den har fått fin og gyllen farge.

Lignende oppskrifter