Italiensk pastaform

Italiensk pastaform

0
35
Enkel50 min
Italiensk pastaform kan minne om lasagne. Denne middagen i form passer fint når man skal servere mat til mange.

Ingredienser

Antall porsjoner

Pasta

Tomatsaus

  • 400 g
    hermetiske tomater
  • 2 stk
    finhakket hvitløksfedd
  • 1 ts
    oregano/mynte
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 stk
    knust grønnsaksbuljong

Hvit saus

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 225°C.

  2. 2

    Smør en ildfast form. Kok pastaen litt kortere enn angitt på pakken, slik at den blir "al dente".

  3. 3

    Bland tomater, hvitløk, oregano, pepper og grønnsaksbuljong.

  4. 4

    Smelt smøret i en kjele. Tilsett hvetemel og visp det glatt. Rør i melken, litt etter litt, og la sausen trekke i ca 5 minutter. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.

  5. 5

    Hell av pastavannet, og legg pastaen i den smurte formen. Hell over tomatsausen og den hvite sausen på toppen. Dekk formen med osteskivene.

  6. 6

    Gratinér midt i ovnen i ca 25 minutter til osten er smeltet.

    Tips

    Server gjerne med en grønn salat og hvitløksbrød

Tips

Betegnelsen "al dente" brukes ikke bare om pasta, men også om ris og bønner som er kokt slik at den ikke er hard, men fortsatt har beholdt sin fasthet. "Al dente" er italiensk og betyr "til tannen".

Del denne oppskriften: