Oppskrift på Italiensk pastaform

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Italiensk pastaform

Italiensk pastaform kan minne om lasagne. Denne middagen i form passer fint når man skal servere mat til mange.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Du trenger:

    Ildfast form
TIPS!: Betegnelsen "al dente" brukes ikke bare om pasta, men også om ris og bønner som er kokt slik at den ikke er hard, men fortsatt har beholdt sin fasthet. "Al dente" er italiensk og betyr "til tannen".

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 225°C.

  2. Smør en ildfast form. Kok pastaen litt kortere enn angitt på pakken, slik at den blir "al dente".

  3. Bland tomater, hvitløk, oregano, pepper og grønnsaksbuljong.

  4. Smelt smøret i en kjele. Tilsett hvetemel og visp det glatt. Rør i melken, litt etter litt, og la sausen trekke i ca 5 minutter. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.

  5. Hell av pastavannet, og legg pastaen i den smurte formen. Hell over tomatsausen og den hvite sausen på toppen. Dekk formen med osteskivene.

  6. Gratinér midt i ovnen i ca 25 minutter til osten er smeltet.

    Server gjerne med en grønn salat og hvitløksbrød

Lignende oppskrifter