Oppskrift på Svinefilet med smørdampede grønnsaker

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Svinefilet med smørdampede grønnsaker

Helsteker du indrefileten av svin blir den saftig og god. Smørdampede grønnsaker er et friskt og deilig tilbehør sammen med fullkornsris.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Tilsett gjerne friske urter og finrevet sitronskall for enda mer smak.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 °C. Krydre svinefileten med salt og pepper. Brun godt på alle sider i en panne med smør.

  2. Legg kjøttet over i en ildfast form og stek videre i ovnen, ca. 15 minutter. La hvile i minst 15 minutter. Kjernetemperaturen skal være 68-70 °C.

  3. Kok ris etter anvisning på pakken.

Smørdampede grønnsaker

  1. Snitt grønnkål og del gulrøtter, neper og rødløk i jevnstore biter. Kok opp vann og ha i grønnsaker.

  2. Tilsett smør, olje, honning og salt og la koke til nesten all væsken har fordampet og grønnsakene er møre, ca. 5 minutter. Del sukkererter i to og vend inn.

    Pass på at grønnsakene ikke koker tørre. Tilsett eventuelt mer vann underveis.

  3. Del kjøttet i skiver og server med grønnsakene og fullkornsris.

Lignende oppskrifter