Oppskrift på Svinefilet med soppsaus, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Svinefilet med soppsaus

Svinefilet med soppsaus er en enkel og smakfull oppskrift som passer like godt til hverdags som til helgemiddag.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Hvis du bruker 2 dl TINE Matyoghurt istedenfor crème fraîche, blander du inn 1 ss hvetemel. Da vil den ikke skille seg. La det koke opp igjen.

Slik gjør du

Potet:

  1. Vask potet godt og kok møre, i 20-30 minutter.

Svinefilet:

  1. Skjær svinefilet i ca. 2 cm tykke skiver. Skjær sjampinjong i skiver. Varm litt smør i en panne og fres sopp på svak varme.

  2. Ta soppen opp, brun filetskivene i resten av smøret på sterkere varme. Senk varmen og la kjøttet bli gjennomstekt. Ta kjøttet opp og hold det varmt.

Soppsaus:

  1. Legg soppen tilbake i stekepannen, spe på med vann og buljong. La det koke ca. 5 minutter. Bland i timian og crème fraîche.

Tilbehør:

  1. Del brokkolien i buketter og kok i 6-8 minutter.

    Pynt retten med fersk timian.

Lignende oppskrifter