Oppskrift på Svinefilet med soppsaus
2

Svinefilet med soppsaus

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Svinefilet med soppsaus er en enkel og smakfull oppskrift som passer like godt til hverdags som til helgemiddag.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Potet:

8 stkpoteter

Svinefilet:

400 gramsvinefileter
200 gramsjampinjong
2 spiseskjeTINE Meierismør

Soppsaus:

2 desilitervann
½ stkbuljongterninger, eller 2 ts kalvefond
2 spiseskjefersk timian, eller 1 ts tørket
2 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 %

Tilbehør

1 stkbrokkoli
fersk timian

Slik gjør du det

    Potet:

  1. Vask potet godt og kok møre, i 20-30 minutter.
  2. Svinefilet:

  3. Skjær svinefilet i ca. 2 cm tykke skiver. Skjær sjampinjong i skiver. Varm litt smør i en panne og fres sopp på svak varme.
  4. Ta soppen opp, brun filetskivene i resten av smøret på sterkere varme. Senk varmen og la kjøttet bli gjennomstekt. Ta kjøttet opp og hold det varmt.
  5. Soppsaus:

  6. Legg soppen tilbake i stekepannen, spe på med vann og buljong. La det koke ca. 5 minutter. Bland i timian og crème fraîche.
  7. Tilbehør:

  8. Del brokkolien i buketter og kok i 6-8 minutter. Pynt retten med fersk timian.

Tips:

Hvis du bruker 2 dl TINE Matyoghurt istedenfor crème fraîche, blander du inn 1 ss hvetemel. Da vil den ikke skille seg. La det koke opp igjen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften