Oppskrift på Kjøttpudding
0

Kjøttpudding

(19)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Oppskrift på smakfull kjøttpudding med løk, fetaost og oliven. Deilig middag for hele familien.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Brødform 1 1/2 liter eller ildfast form

Ingredienser

½ desilitergriljermel
1 desiliterTINE Matfløte
1 stkliten løk
500 gramkjøttdeig eller karbonadedeig
4 spiseskjekapers
1 stkegg
1 teskjesalt
½ teskjepepper
100 gramsmuldret fetaost
12 stkoliven uten stein
1 spiseskjefinklippet persille

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 150 °C.
  2. Bland griljermel og fløte i en bolle, og la det svelle i 5 minutter.
  3. Skrell og grovriv løk. Bland kjøttdeig med løk, griljermelblandingen, kapers og egg. Krydre med salt og pepper. Smuldre fetaost og del oliven i biter. Rør dette inn i farsen sammen med finklippet persille.
  4. Smør brødformen, og fordel farsen i formen. Stek midt i ovnen i 30–40 minutter.
  5. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
  6. Kok grønne bønner i 3 minutter.

Tips:

Ønsker du en saus til kjøttpuddingen, kan du bruke en sjysaus fra pose og smake til med litt sennep og fløte. Brun saus smaker også godt til.

Kommentarer

Produkter i oppskriften