Kjøttkaker på pinne med potetmos
3

Kjøttkaker på pinne med potetmos

(8)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne retten er ekstra morsom for de minste. Tenk, kjærlighet på pinne til middag! Sammen med hjemmelaget potetmos og grønnsaker, blir middagen komplett.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Potetmos:

10 stkpoteter
2 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Grønnsaker:

3 stkgulrøtter, skåret i tynne skiver med ostehøvel
2 desiliterfrosne erter
½ teskjesalt
1 spiseskjeTINE Meierismør til steking

Kjøttkaker:

400 gramkjøttdeig
2 teskjepotetmel
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
1 spiseskjeTINE Meierismør til steking

Slik gjør du det

    Potetstappe:

  1. Kok potet mør. Sil fra vannet, og mos til stappe sammen med melk. Smak til med salt og pepper.

    Tips:

    Smak gjerne til mosen med sennep eller hakket gressløk.

  2. Grønnsaker:

  3. Ha gulrot og erter i en kjele og dekk med vann. Tilsett salt og kok opp. Sil fra vannet og ha i smør.

    Tips:

    Andre grønnsaker smaker også godt til. Tomat, agurk eller det barna liker.

  4. Kjøttkaker:

  5. Ha kjøttdeig, potetmel, salt og pepper i en bolle og arbeid sammen til en deig. Form deigen på grillspyd.
  6. Stek kjøttkakespydene i smør i en stekepanne, under lokk over middels varme i 2 minutter på hver side. Server med potetmos og grønnsaker.

Tips:

Server gjerne med en sjysaus til, men helst ved siden av, slik at barna selv kan bestemme om de vil ha.

Kommentarer

Produkter i oppskriften