Oppskrift på Kjøttboller i tomatsaus
0

Kjøttboller i tomatsaus

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kjøttboller i tomatsaus er manges favorittmiddag, og her lager du dem fra bunnen.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

3 dlukokt ris, gjerne basmatiris
500 gkjøttdeig
1 stkegg
2 tssalt
¼ tsnykvernet pepper
1 stksitron (revet skall av)
2 ssTINE Meierismør
400 gknuste hermetiske tomater
1 dlTINE Matfløte
200 ghodekål

Slik gjør du det

  1. Kok ris som anvist på pakken.
  2. Bland sammen kjøttdeig, egg, salt, pepper og sitronskall til en farse. Form ca. 16 runde boller.
  3. Stek bollene i halvparten av smøret i en stekepanne til de får en fin farge. Hell i tomat og fløte, og la det koke i ca. 5 minutter. Krydre sausen med salt og pepper.
  4. Rens og skjær kål i grove biter. Stek den raskt i resten av smøret i en stekepanne. Server kjøttboller og kål i tomatsaus, med ris ved siden av.

Tips:

Ønsker du mer smak i kjøttbollene, kan du blande hakket chili i deigen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften