Oppskrift på Kjøttboller i tomatsaus
0

Kjøttboller i tomatsaus

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kjøttboller i tomatsaus er manges favorittmiddag, og her lager du dem fra bunnen.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

3 desiliterukokt ris, gjerne basmatiris
500 gramkjøttdeig
1 stkegg
2 teskjesalt
¼ teskjenykvernet pepper
1 stksitron (revet skall av)
2 spiseskjeTINE Meierismør
400 gramknuste hermetiske tomater
1 desiliterTINE Matfløte
200 gramhodekål

Slik gjør du det

  1. Kok ris som anvist på pakken.
  2. Bland sammen kjøttdeig, egg, salt, pepper og sitronskall til en farse. Form ca. 16 runde boller.
  3. Stek bollene i halvparten av smøret i en stekepanne til de får en fin farge. Hell i tomat og fløte, og la det koke i ca. 5 minutter. Krydre sausen med salt og pepper.
  4. Rens og skjær kål i grove biter. Stek den raskt i resten av smøret i en stekepanne. Server kjøttboller og kål i tomatsaus, med ris ved siden av.

Tips:

Ønsker du mer smak i kjøttbollene, kan du blande hakket chili i deigen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften