Oppskrift på Kjøttboller med myntesaus og hvitløksaus
0

Kjøttboller med myntesaus og hvitløksaus

(17)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Kjøttboller er et alltid like populært innslag på koldtbordet. Her er oppskrift på noen kjøttboller med eksotiske smaker som koriander, gurkemeie og tørket aprikos. Med myntesaus og hvitløksaus smaker de helt fantastisk og bør prøves!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkløk
10 stktørkede aprikoser
500 gramkjøttdeig
2 teskjesalt
½ teskjenykvernet pepper
1 spiseskjesitronsaft
2 spiseskjehakket frisk koriander eller 2 ts malt tørket krydder
1 teskjegurkemeie
1 teskjesukker

Til steking:

2 spiseskjeTINE Meierismør

MYNTESAUS:

2 desiliterTINE Lettrømme 10 %
1 spiseskjehakket frisk mynte

Hvitløksaus:

3 stkhvitløksfedd
1 spiseskjeolivenolje
3 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 spiseskjesitronsaft
1 teskjehonning

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 250 ºC.
  2. Finhakk løk og aprikos. Bland kjøttdeig med løk, aprikoser, salt, pepper, sitronsaft, koriander, gurkemeie og sukker. Rør til alt er godt blandet.
  3. Del farsen i ca. 20 biter. Form til runde boller, legg over smørklatter og stek midt i ovnen i 10–15 minutter.
  4. Myntesaus

  5. Bland sammen myntesausen og smak godt til med salt, pepper og ørlite sukker.
  6. Bland sammen ingrediensene til hvitløkssausen og smak godt til med salt og pepper.
  7. Anrett kjøttbollene pent på et fat og server sausene i skåler ved siden av. Kjøttbollene kan serveres varme eller kalde.

Tips:

Oppskriften fungerer også bra uten tørket aprikos.

Kommentarer

Produkter i oppskriften