Oppskrift på Indiske kjøttboller

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Indiske kjøttboller

Denne nydelige indiske middagsretten er full av krydder. Karri og løk gir den en karakteristisk smak.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Har du ikke kjøkkenmaskin, kan du blande kjøttbolleingrediensene med en miksmaster.

Slik gjør du

Ris:

  1. Kok ris etter anvisningen på pakken. Husk på at risen bør være ferdig ca. samtidig som kjøttbollene og sausen.

kjøttboller:

  1. Skrell og finnhakk løk. Skrell og press hvitløk. Mal kjøtt, og bland kjøtt, løk, hvitløk, karri og potetmel i en kjøkkenmaskin til det blir en smidig deig. Del farsen i ca. 20 like store deler, og form dem til kjøttboller.

  2. Kok opp en halvfull gryte med lettsaltet vann. Legg kjøttbollene i det kokende vannet med en hullsleiv eller en skje. La bollene trekke på svak varme i 10 minutter.

Saus:

  1. Varm olje i en stor gryte. Fres løk, hvitløk og karri i ca. 1 minutt. Tilsett hermetiske tomater og vann.

  2. Ta bollene forsiktig opp av vannet og legg dem over i sausen. Server med ris.

Lignende oppskrifter