Oppskrift på Indiske kjøttboller
2

Indiske kjøttboller

(20)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne nydelige indiske middagsretten er full av krydder. Karri og løk gir den en karakteristisk smak.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

ris:

3 desiliterukokt ris

kjøttboller:

1 stkløk
1 stkhvitløksfedd
400 gramkvernet lammekjøtt eller lammekjøttdeig
2 teskjekarri
1 spiseskjepotetmel
1 teskjesalt

saus:

2 spiseskjesolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
2 stkhvitløksfedd
2 teskjekarri
1 bokshermetiske tomater à 400 g

Slik gjør du det

    Ris:

  1. Kok ris etter anvisningen på pakken. Husk på at risen bør være ferdig ca. samtidig som kjøttbollene og sausen.
  2. kjøttboller:

  3. Skrell og finnhakk løk. Skrell og press hvitløk. Mal kjøtt, og bland kjøtt, løk, hvitløk, karri og potetmel i en kjøkkenmaskin til det blir en smidig deig. Del farsen i ca. 20 like store deler, og form dem til kjøttboller.
  4. Kok opp en halvfull gryte med lettsaltet vann. Legg kjøttbollene i det kokende vannet med en hullsleiv eller en skje. La bollene trekke på svak varme i 10 minutter.
  5. Saus:

  6. Varm olje i en stor gryte. Fres løk, hvitløk og karri i ca. 1 minutt. Tilsett hermetiske tomater og vann.
  7. Ta bollene forsiktig opp av vannet og legg dem over i sausen. Server med ris.

Tips:

Har du ikke kjøkkenmaskin, kan du blande kjøttbolleingrediensene med en miksmaster.

Kommentarer