Bao buns med asiatisk ribbe

Bao buns med asiatisk ribbe

1
8
Middels30 min
Bao buns, eller steamed buns er dampede myke brød som vanligvis fylles med kjøtt og grønnsaker fra det asiatiske kjøkkenet. Her har vi laget en nydelig variant med ribberester og hot cheesy dressing.  

Ingredienser

Antall porsjoner

Hot cheesy dressing

Bao buns

  • 4 stk
    Bao buns
  • 8 ss
    hoisinsaus
  • 200 g
    ribberester
  • 8 stk
    agurkskiver eller stenger
  • 1 stk
    vårløk , i tynne skiver
  • 1 stk
    rød chili , i tynne skiver
  • 20 g
    frisk koriander
  • 4 ss
    sprøstekt løk

Slik gjør du det

Hot cheesy dressing

  1. 1

    Kjør Crème Fraîche, cheddarost, tomatpure, srirachasaus og limejuice til en glatt og kremete dressing med en stavmikser eller blender.

  2. 2

    Sett stekeovnen på 150 ℃. Kutt opp ribben i biter på ca. 1x1 cm og stek i ca. 10 min. Varm Bao buns etter anvisning på pakken.

    Tips

    Bao buns kan varmes i en bambus dampkoker i ca. 10min, eller i mikrobølgeovn på en tallerken med plastfilm over ca. 3-4min.

  3. 3

    Brett opp Bao bunsene og smør på hoisinsaus og fyll med ribbe, agurk, vårløk, chili, fritert hvitløk og hot cheesy dressing. Avslutt med litt mer hoisinsaus og koriander på toppen.

Tips

Ferdige Bao buns finner du i frysedisken hos de fleste dagligvarebutikker. 

Del denne oppskriften: