Oppskrift på Steamed buns med hoisinkylling, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Steamed buns med hoisinkylling

Steamed buns eller dampede, myke brød er noe som ofte serveres som asiatisk gatemat, og er noe av det mest populære du kan spise for tiden. Her er de fylt med kylling, vendt i en søt og spicy saus.

 • Vanskelig:

  Middels
 • Tid:

TIPS!: Synes du det virker vanskelig å lage steamed buns selv, kan du bruke ferdige hamburgerbrød, tortillalefser eller asiatiske pannekaker. De kan også fylles med annet kjøtt som pulled pork eller grillet biff.

Slik gjør du

 1. Rør sammen gjær, litt sukker og lunkent vann, og la det stå i 5 minutter. Bland inn resten av sukkeret, hvetemel, bakepulver, salt og fløte, og kna til en smidig deig, i ca. 10 minutter. La deigen heve i en bolle dekket med plast, i ca. 1 time.

 2. Del deigen i emner på ca. 50 gram, rull til boller og kjevle ut til en tynn oval form. Pensle begge sidene med smeltet smør, og brett forsiktig i to. Ikke press sammen. Dekk med plast, og la etterheve i 30 minutter.

  Deigen tørker lett ut, så pass på at den er dekket med plast hele tiden. For å unngå at det skal klebe seg i bunnen av damperen, kan det være lurt å legge hver bun på et lite stykke bakepapir.

 3. Sett en bambusdamper, eller en rist, i en gryte med litt kokende vann. Pass på at risten står over vannet. Legg «bunsene» i damperen eller på risten i puljer. Dekk med lokk, og la dampe i 10-12 minutter, eller til gjennomdampet.

 4. Riv kylling i små biter med en gaffel og fres raskt i smør, i en panne på medium høy varme. Ha i salt og søt soyasaus, hoisinsaus, appelsinjuice og aprikosmarmelade, og la småkoke et par minutter til blandingen er tykk.

 5. Vend inn chili, vårløk og sesamfrø. Fyll de dampede «bunsene» med hoisinkylling, agurk og salat.

Lignende oppskrifter