Oppskrift på Kjøttkaker uten kjøtt
2

Kjøttkaker uten kjøtt

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kjøttkaker uten kjøtt, går det an? Denne oppskriften vil overbevise deg om at du ikke trenger å spise kjøtt hver dag.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

potetmos:

800 grampoteter
1 ½ desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper
2 spiseskjehakket gressløk

saus:

1 posebrun saus

vegetarkaker:

1 ½ desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 stkegg
3 desiliterTINE Cottage Cheese Original
½ desiliterstrøkavring
300 gramtint kjøttfarse (Quorn)
1 stkfinhakket løk
2 spiseskjehakket basilikum
1 spiseskjeolje til steking

tilbehør:

100 gramsalat
50 gramtyttebærsyltetøy

Slik gjør du det

    potetmos:

  1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter. Sil av vannet. Mos potetene sammen med melk til stappe. Krydre med salt og pepper, og ha i gressløk.
  2. saus:

  3. Lag saus som anvist på pakken.
  4. vegetarkaker:

  5. Rør sammen melk, egg, cottage cheese og strøkavring i en bolle og la svelle i 5 minutter. Bland inn quorn, løk og basilikum, og krydre med salt og pepper.
  6. Stek kaker av røren i olje eller smør til kakene er gjennomstekte og har pen stekeskorpe. Server med salat og tyttebærsyltetøy.

Tips:

Del kakene, og server dem varme i wraps sammen med salat, dressing og finsnittede grønnsaker.

Kommentarer

Produkter i oppskriften