Gratinert blomkål

    Oppskrift på Gratinert blomkål

    Gratinert blomkål er godt til både lunsj, middag og kvelds. Det egner seg også godt som tilbehør til spekemat og annet kjøtt.

    • Vanskelig?

      Middels
    • Tid

    TIPS: Pass på at blomkålen ikke koker for lenge. Den trenger bare noen få minutter.
    porsjoner

    Du trenger

    1 stort blomkål
    1 ss TINE Ekte Smør
    2 ss hvetemel
    4 dl TineMelk Hel
    3 dl Jarlsberg® Revet
    1 ts salt
    0.25 ts nykvernet pepper
    1 dl hakket persille
    200 g spekeskinke

    Slik gjør du

    1. Sett ovnen på 250 °C.

    2. Skjær blomkål i buketter og kok i lettsaltet vann i 3–4 minutter. Bukettene skal ikke bli for myke. Hell av vannet.

    3. Smelt smør i en kjele, og dryss i hvetemel. Tilsett melk litt etter litt. Rør godt mellom hver gang du heller i melk. Ha i nesten all osten, og rør til sausen er glatt. Smak til med salt og pepper.

    4. Legg kokt blomkål i en ildfast form. Hell sausen over, dryss på resten av osten og gratiner i ca. 15 minutter.

    5. Strø over hakket persille, og server med spekeskinke.

      Flatbrød er godt til.

    Gi din vurdering: