Oppskrift på Gratinert blomkål
1

Gratinert blomkål

(76)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Gratinert blomkål er godt til både lunsj, middag og kvelds. Det egner seg også godt som tilbehør til spekemat og annet kjøtt.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkstort blomkål
1 spiseskjeTINE Meierismør
2 spiseskjehvetemel
4 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 desiliterJarlsberg® Revet
1 teskjesalt
¼ teskjenykvernet pepper
1 desiliterhakket persille
200 gramspekeskinke

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 250 °C.
  2. Skjær blomkål i buketter og kok i lettsaltet vann i 3–4 minutter. Bukettene skal ikke bli for myke. Hell av vannet.
  3. Smelt smør i en kjele, og dryss i hvetemel. Tilsett melk litt etter litt. Rør godt mellom hver gang du heller i melk. Ha i nesten all osten, og rør til sausen er glatt. Smak til med salt og pepper.
  4. Legg kokt blomkål i en ildfast form. Hell sausen over, dryss på resten av osten og gratiner i ca. 15 minutter.
  5. Strø over hakket persille, og server med spekeskinke.

    Tips:

    Flatbrød er godt til.

Tips:

Pass på at blomkålen ikke koker for lenge. Den trenger bare noen få minutter.

Kommentarer

Produkter i oppskriften