Gratinert blomkål

    Oppskrift på Gratinert blomkål

    Gratinert blomkål smaker godt som eget måltid til lunsj, middag eller kvelds, men egner seg også bra som tilbehør til spekemat eller en annen kjøttrett. .

    • Vanskelig?

      Middels
    • Tid

    porsjoner

    Du trenger

    1 stort blomkål

    Ostesaus

    1 ss TINE Ekte Smør
    2 ss hvetemel
    4 dl TineMelk Hel
    3 dl Jarlsberg® Revet
    1 ts salt
    0.25 ts nykvernet pepper

    Tilbehør

    200 g spekeskinke

    Slik gjør du

    1. Sett ovnen på 250 °C. Skjær blomkålhodet i buketter og kok det i lettsaltet vann, bukettene skal ikke bli for myke. Hell av vannet.

    2. Smelt smøret i en kjele og dryss hvetemelet i. Tilsett melken litt etter litt. Rør godt mellom hver gang du heller den i. Ha i nesten all osten og rør til sausen er glatt. Smak til med salt og pepper.

    3. Legg blomkålen i en ildfast form. Hell sausen over, dryss på resten av osten og gratiner i ca 15 minutter. Strø hakket persille over og server med tynne skiver skinke. Flatbrød er godt til.

    Gi din vurdering: