Laster
Laster
CD 2010 nr 10

Gratinert blomkål

Gratinert blomkål

Gratinert blomkål smaker godt som eget måltid til lunsj, middag eller kvelds, men egner seg også bra som tilbehør til spekemat eller en annen kjøttrett. .

 
Antall porsjoner: 4 porsjoner-+
Tidsforbruk: 30 min30 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: MediumMediumVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser

Slik gjør du

Slik gjør du
  • 1
    Sett ovnen på 250 °C. Skjær blomkålhodet i buketter og kok det i lettsaltet vann, bukettene skal ikke bli for myke. Hell av vannet.
     
  • 2
    Smelt smøret i en kjele og dryss hvetemelet i. Tilsett melken litt etter litt. Rør godt mellom hver gang du heller den i. Ha i nesten all osten og rør til sausen er glatt. Smak til med salt og pepper.
     
  • 3
    Legg blomkålen i en ildfast form. Hell sausen over, dryss på resten av osten og gratiner i ca 15 minutter. Strø hakket persille over og server med tynne skiver skinke. Flatbrød er godt til.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

Temaer

 
 
 
Laster
Laster