Oppskrift på Gratinert blomkål

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Gratinert blomkål

Gratinert blomkål er godt til både lunsj, middag og kvelds. Det egner seg også godt som tilbehør til spekemat og annet kjøtt.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: Pass på at blomkålen ikke koker for lenge. Den trenger bare noen få minutter.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 250 °C.

  2. Skjær blomkål i buketter og kok i lettsaltet vann i 3–4 minutter. Bukettene skal ikke bli for myke. Hell av vannet.

  3. Smelt smør i en kjele, og dryss i hvetemel. Tilsett melk litt etter litt. Rør godt mellom hver gang du heller i melk. Ha i nesten all osten, og rør til sausen er glatt. Smak til med salt og pepper.

  4. Legg kokt blomkål i en ildfast form. Hell sausen over, dryss på resten av osten og gratiner i ca. 15 minutter.

  5. Strø over hakket persille, og server med spekeskinke.

    Flatbrød er godt til.

Lignende oppskrifter