Oppskrift på Byggris- og grønnsaksform
2

Byggris- og grønnsaksform

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En smaksrik hverdagsform med sunn byggris, brokkoli, tomat og ristede gresskarkjerner, blandet med crème fraîche og egg.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form (ca. 1 ½ l)

Ingredienser

200 gramukokt byggris
2 terninggrønnsaksbuljong
1 stkbrokkoli, i små buketter
10 stkcherrytomater
1 desilitergresskarkjerner
4 stkegg
3 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 teskjesalt
½ teskjespisskummen
2 teskjetørket estragon

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovn på 200 °C, og smør en ildfast form.
  2. Kok byggris i grønnsaksbuljong, etter anvisning på pakken.

    Tips:

    Byggris kan erstattes med mathavre eller bulgur.

  3. Del brokkoli i mindre buketter, og stilken i små terninger. Kok i lettsaltet vann, til brokkolien er al dente.
  4. Del halvparten av tomatene i to. Rist gresskarkjerner i tørr panne til de tar farge.
  5. Visp sammen egg, crème fraîche, salt, spiskummen og estragon. Vend inn ris og brokkoli,,

    Tips:

    Varier gjerne med andre typer grønnsaker.

  6. Hell blandingen forsiktig over i formen, og fordel de hele tomatene over. Stek midt i ovnen 15-20 minutter, til blandingen så vidt har stivnet.

Tips:

Server gjerne med en frisk grønn salat og oljedressing.

Kommentarer

Produkter i oppskriften