Oppskrift på Bakte mandelpoteter med rømmesmør
0

Bakte mandelpoteter med rømmesmør

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Inspirasjon: Nordisk-australsk restaurant Silvereye i Sydney. Ex-Noma sous chef Sam Miller serverer denne lure retten som kan være en koserett eller et kult tilbehør til det norske tapasbordet.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 kilogramsmå mandelpotet eller amandine-poteter

Rømmesmør

6 desiliterTINE Seterrømme
½ spiseskjeflaksalt

Urtesalt

1 spiseskjeflaksalt
1 spiseskjefinhakket timian
½ stksitroner, finrevet skall
½ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Bak små mandelpoteter eller amandine-poteter i folie i ovnen i 45 minutter. Ta dem ut av folien og legg dem i en liten vatert pose for å holde dem varme.
  2. Rømmesmør

  3. Seterrømme piskes i kjøkkenmaskin til den skiller seg og du står igjen med en klump smør. Pass på, for det spruter når mysen skilles ut. Rør inn litt godt flaksalt og pakk inn i matpapir. Hold kjølig.
  4. Urtesalt

  5. Flaksalt blandes med timian, sitronskall og litt pepper.
  6. Server bakte poteter med rømmesmør og et dryss urtesalt.

Kommentarer

Produkter i oppskriften