Oppskrift på Bakte mandelpoteter med rømmesmør

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Bakte mandelpoteter med rømmesmør

Inspirasjon: Nordisk-australsk restaurant Silvereye i Sydney. Ex-Noma sous chef Sam Miller serverer denne lure retten som kan være en koserett eller et kult tilbehør til det norske tapasbordet.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

Slik gjør du

  1. Bak små mandelpoteter eller amandine-poteter i folie
    i ovnen i 45 minutter. Ta dem ut av folien og legg dem i en
    liten vatert pose for å holde dem varme.

Rømmesmør

  1. Seterrømme piskes i kjøkkenmaskin til den skiller seg og du står igjen med en klump smør. Pass på, for det spruter når mysen skilles ut. Rør inn litt godt flaksalt og pakk inn i matpapir. Hold kjølig.

Urtesalt

  1. Flaksalt blandes med timian, sitronskall og litt pepper.

  2. Server bakte poteter med rømmesmør og et dryss urtesalt.

Lignende oppskrifter