Oppskrift på Grillet laks med mango

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Grillet laks med mango

En av de klassiske smakskombinasjonene til fisk på Zanzibar er ingefær, sitrongress, sitron, hvitløk og gurkemeie. Og når du er syd for Ekvator brukes også frisk frukt hyppig både til salte og søte retter. Denne retten er Zanzibar på en tallerken og perfekt for norske sommerkvelder.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

Slik gjør du

Marinade

  1. Bank sitrongresset med en hammer slik at aromaen
    kommer frem. Skjær så tynne skiver av den hvite delen og legg
    den i en form. Tilsett hvitløk, gurkemeie og revet ingefær.
    Så heller du i oljen og blander godt.

  2. Legg laksefiletene i marinaden med skinnsiden ned i en time i
    kjøleskapet.

  3. Tørk av marinaden og legg laksen på grillen med skinnsiden ned på
    grillen. Grill bare på denne siden til laksen er ferdig. Det kan være
    lurt å grille med lokket på for å få fordelt varmen godt på grillen.

Mangosalat

  1. Del mango i små terninger. Press limesaft over og
    bland inn chili.

  2. Server grillet laks med mangosalaten og en rømmeklatt på siden.

Lignende oppskrifter