Oppskrift på Ovnsstekt laks med grønne grønnsaker
0

Ovnsstekt laks med grønne grønnsaker

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En enkel hverdagsrett full av sunne grønnsaker. Alt i en form gjør dette til en favoritt!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

150 gramaspargesbønner
¼ stkbrokkoli
400 gramnypoteter
150 stkaspargestopper
150 gramfrosne erter
3 spiseskjeTINE Meierismør
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
½ stksitroner i skiver
800 gramlaks
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
2 desiliterTINE Lettrømme 18 %
½ stksitroner i skiver

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 230 °C. Del bønner i to og brokkoli i biter, bruk både bukettene og stilken.
  2. Del potetene i store biter og kok møre i lettsaltet vann, ca. 10 minutter. La bønner, aspargestopper, erter og brokkoli koke med de siste 2 minuttene. Hell av vannet og la dampe av.

    Tips:

    Hele brokkolien kan brukes, men stilken trenger litt lengre koketid. Del gjerne stilken i mindre biter enn bukettene, da blir de ferdig samtidig.

  3. Vend grønnsakene med smør, salt og pepper. Riv sitronskall fint over og press ut saften. Ha alt over i en ildfast form.
  4. Del fisken i porsjonsstykker, gni med, salt og pepper og legg på toppen av grønnsakene. Stek i ovnen i ca. 10 minutter. Server med rømme og sitronskiver.

Tips:

Her kan du variere hva slags fisk du serverer. Både torsk, sei, kveite og ørret er godt egnet.

Kommentarer

Produkter i oppskriften