Oppskrift på Ovnsstekt laks med grønne grønnsaker

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Ovnsstekt laks med grønne grønnsaker

En enkel hverdagsrett full av sunne grønnsaker. Alt i en form gjør dette til en favoritt!

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Her kan du variere hva slags fisk du serverer. Både torsk, sei, kveite og ørret er godt egnet.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 230 °C. Del bønner i to og brokkoli i biter, bruk både bukettene og stilken.

  2. Del potetene i store biter og kok møre i lettsaltet vann, ca. 10 minutter. La bønner, aspargestopper, erter og brokkoli koke med de siste 2 minuttene. Hell av vannet og la dampe av.

    Hele brokkolien kan brukes, men stilken trenger litt lengre koketid. Del gjerne stilken i mindre biter enn bukettene, da blir de ferdig samtidig.

    Hvordan bruke hele brokkolien

  3. Vend grønnsakene med smør, salt og pepper. Riv sitronskall fint over og press ut saften. Ha alt over i en ildfast form.

  4. Del fisken i porsjonsstykker, gni med, salt og pepper og legg på toppen av grønnsakene. Stek i ovnen i ca. 10 minutter. Server med rømme og sitronskiver.

    Hvordan fjerne skinnet fra fisk

Lignende oppskrifter