Oppskrift på Kremet pasta med laks
10

Kremet pasta med laks

(94)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en rask pastarett som vi tror fort blir en favoritt rundt middagsbordet. Den tar ikke mer enn 20 minutter å lage, er enkel å lage og kan dermed være en fin middagsutfordring å for husets ungdommer å prøve seg på. Server gjerne med nystekte hvitløksbrød ved siden av.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Pasta med laks og erter

400 gramukokt pasta (gjerne tagliatelle)
400 gramlaksefilet
2 spiseskjesolsikkeolje, raspolje eller annen nøytral olje til steking
200 gramerter
2 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 10 %
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Skjær laksefileten i mellomstore terninger. Kok opp vann til pastaen i en mellomstor gryte.
  2. Kok pasta som anvist på pakken. Ta med ertene i kokevannet de siste 3 minuttene. Ha salt i kokevannet.
  3. Mens pastaen koker, steker du laksebitene på middels sterk varme. De skal stekes i ca 4-5 minutter til de er gjennomstekt.
  4. Sil vekk vannet fra pastaen og ertene. Ha deretter i creme fraiche og fordel dette jevnt utover tallerkenen. Til slutt strør du nydelige laksebiter over pastaen og topper med nykvernet pepper. God middag!

Tips:

#1: Ønsker du en litt annen vri på middagen? Stek kyllingfilet i biter og server det i stedet for laksen!

#2: Når dus kal beregning pasta til hovedrett, er det en tommelfingerregel at man bruker 100 g tørket pasta pr person. Pasta tar til seg litt i overkant av sin egen vekt i vann når den er ferdig kokt, så det vil si at 100 g tørket pasta veier litt over 200 g når den er ferdig kokt. Greit å huske på til neste gang!

Kommentarer

Produkter i oppskriften