Oppskrift på Sitruskokt laks med smørdampet grønnkål
0

Sitruskokt laks med smørdampet grønnkål

(21)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Grønnkål, sitrus og laks er en perfekt kombinasjon. Dette er både en frisk og rask hverdagsrett. Du kan også bruke ørret.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

600 gramSALMA
1 stkappelsin
1 stksitron
3 desiliterfullkornsris, ukokt
400 gramgrønnkål
2 stkhvitløksfedd
1 stkchili
2 spiseskjeTINE Meierismør
2 spiseskjeolivenolje
1 spiseskjehonning
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Del laks i tynne skiver. Finriv skallet på appelsin og sitron og press ut saften. Kok fullkornsris etter anvisning på pakken.
  2. Snitt grønnkål og finhakk hvitløk og chili. Fres i en panne med smør. Ha over sitrussaft, legg på lokk og la dampe i ca. 3 minutter eller til grønnkålen er mør.
  3. Ta ut grønnkålen, tilsett sitrusskall, olivenolje og honning og kok ned sausen til halv mengde. Smak til med salt og pepper.

    Tips:

    Er du ikke glad i rå fisk, kan du koke fisken i sausen på begge sider før servering.

  4. Legg fisken utover et fat og hell over den varme sitrussausen. Server med grønnkål og fullkornsris.

Tips:

Smørdampet grønnkål med sitrus er godt tilbehør til alle typer fisk.

Kommentarer

Produkter i oppskriften