Oppskrift på Sitruskokt laks med smørdampet grønnkål

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Sitruskokt laks med smørdampet grønnkål

Grønnkål, sitrus og laks er en perfekt kombinasjon. Dette er både en frisk og rask hverdagsrett. Du kan også bruke ørret.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Smørdampet grønnkål med sitrus er godt tilbehør til alle typer fisk.

Slik gjør du

  1. Del laks i tynne skiver. Finriv skallet på appelsin og sitron og press ut saften. Kok fullkornsris etter anvisning på pakken.

  2. Snitt grønnkål og finhakk hvitløk og chili. Fres i en panne med smør. Ha over sitrussaft, legg på lokk og la dampe i ca. 3 minutter eller til grønnkålen er mør.

  3. Ta ut grønnkålen, tilsett sitrusskall, olivenolje og honning og kok ned sausen til halv mengde. Smak til med salt og pepper.

    Er du ikke glad i rå fisk, kan du koke fisken i sausen på begge sider før servering.

  4. Legg fisken utover et fat og hell over den varme sitrussausen. Server med grønnkål og fullkornsris.

Lignende oppskrifter