Oppskrift på Honningmarinerte laksespyd med stekt ris
0

Honningmarinerte laksespyd med stekt ris

(12)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Nydelig marinert laks på spyd får i denne retten selskap av stekt ris med grønnsaker. Stekt ris er en lur måte å få brukt opp risrester på.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Marinade og fisk:

½ desiliterflytende honning
½ desiliterjapansk soyasaus
2 spiseskjeolivenolje
1 spiseskjeingefær, revet
600 gramlaksefilet

Grønnsaker og ris:

2 stkgulrøtter, i terninger
1 stkpaprika, i terninger
3 stilkvårløk, i ringer
1 spiseskjeTINE Meierismør til steking
4 porsjonkokt, kald ris
2 desiliterfrosne erter

Til servering:

½ desilitersoyasaus

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200 °C.
  2. Marinade og fisk:

  3. Pisk sammen honning, soyasaus, olivenolje og ingefær til marinaden. Skjær laksefilet i biter, og vend i marinaden.

    Tips:

    For ekstra god smak, kan du marinere laksen i kjøleskapet over natten.

  4. Tre laksebitene på spyd. Legg spydene utover på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen i ca. 8 minutter.

    Tips:

    Laksespydene kan også grilles eller stekes.

  5. Grønnsaker og ris:

  6. Stek gulrøtter, paprika og vårløk i smør til det er mykt. Ha i kokt ris og erter. Stek videre til alt er varmt. Server med soyasaus.

Tips:

For ekstra spennende smak, kan du servere med ristede sesamfrø. Varier fisken på spydene med steinbit, kveite eller sei.

Kommentarer

Produkter i oppskriften