Oppskrift på Honningmarinerte laksespyd med stekt ris, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Honningmarinerte laksespyd med stekt ris

Nydelig marinert laks på spyd får i denne retten selskap av stekt ris med grønnsaker. Stekt ris er en lur måte å få brukt opp risrester på.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: For ekstra spennende smak, kan du servere med ristede sesamfrø. Varier fisken på spydene med steinbit, kveite eller sei.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 °C.

Marinade og fisk:

  1. Pisk sammen honning, soyasaus, olivenolje og ingefær til marinaden. Skjær laksefilet i biter, og vend i marinaden.

    For ekstra god smak, kan du marinere laksen i kjøleskapet over natten.

  2. Tre laksebitene på spyd. Legg spydene utover på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen i ca. 8 minutter.

    Laksespydene kan også grilles eller stekes.

Grønnsaker og ris:

  1. Stek gulrøtter, paprika og vårløk i smør til det er mykt. Ha i kokt ris og erter. Stek videre til alt er varmt. Server med soyasaus.

Lignende oppskrifter