Oppskrift på Fisk- og rekelasagne
0

Fisk- og rekelasagne

(11)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Norsk laks og reker i italiensk lasagne smaker nydelig.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

½ stkløk
1 stkhvitløksfedd
300 gramfrisk spinat
1 spiseskjeolje til steking
2 spiseskjehvetemel
4 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 desiliterNorvegia® Revet eller annen god gulost
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper
¼ teskjemalt muskat
600 grambenfri laksefilet, torsk eller en miks av fiskesorter
150 grampillede reker
12 stklasagneplater

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200°C. Finn frem en ildfast form.
  2. Hakk løk, hvitløk og spinat. Surr løk og hvitløk i olje og tilsett spinaten. Stek til spinaten så vidt faller sammen.
  3. Ha mel og litt av melken i en kjele. Rør til du får bort alle klumpene. Tilsett deretter litt og litt av melken. Kok opp under omrøring til sausen tykner. Ha i ost, og smak til med salt, pepper og muskat.
  4. Skjær fisk i skiver.
  5. Legg spinat, saus, fisk, reker og lasagneplater lagvis i en ildfast form. Hell over ostesaus.
  6. Stek fiskelasagnen midt i ovnen i ca. 30 minutter.

Tips:

Bruker du ferske lasagneplater, blir lasagnen fortere ferdig, og fisken og rekene blir ikke overkokt. Alternativt kan du legge tørre plater i vann mens du forbereder de andre ingrediensene. 

Kommentarer

Produkter i oppskriften