Oppskrift på Hjemmelagde fiskekaker med "appelsinrøtter"
6

Hjemmelagde fiskekaker med «appelsinrøtter»

(12)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

I denne oppskriften bruker vi hysefilet (kolje), som ligner mye på torsk. En oppfriskende salat av gulrot og appelsin er godt til.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Potet:

8 stkpoteter

Fiskekaker:

600 gramfilet av hyse (kolje)
2 spiseskjepotetmel
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
2 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller Hel
2 spiseskjegressløk, hakket (kan sløyfes)
2 spiseskjeTINE Meierismør til steking

Sitronsmør:

1 stksitron, saften av
150 gramTINE Meierismør
½ teskjesalt

Appelsinrøtter:

4 stkgulrøtter
1 stkappelsin

Slik gjør du det

    potet:

  1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
  2. Fiskekaker:

  3. Skjær fisk i biter og ha den sammen med potetmel i en food processor. Krydre med salt og pepper. Kjør sammen til en jevn farse, og spe med melk. Vend gjerne inn gressløk.

    Tips:

    Hvis du ikke har kjøkkenmaskin, så bruk gjerne en stavmikser. Husk å skjære fisken i små biter først.

  4. Form farsen til fiskekaker. Bruk gjerne to spiseskjeer for å forme kakene. Dypp skjeene i vann, så blir det lett å forme pene kaker. Stek fiskekakene i smør på begge sider på middels sterk varme til kakene er gjennomstekte.
  5. Sitronsmør:

  6. Kok opp sitronsaft i en liten kjele, og ta kjelen av platen. Pisk inn smørklatter til du får ønsket smak. Krydre med salt.
  7. Appelsinrøtter:

  8. Skrell og rasp gulrot. Skjær ut fileter av appelsin og bland med gulrøttene. Server fiskekakene med appelsinrøtter, poteter og sitronsmør.

Tips:

Fiskekakene blir enda lettere å forme og steke når du bruker helt kalde ingredienser.

Kommentarer

Produkter i oppskriften