Oppskrift på Lakselasagne med fetaostkrem
9

Lakselasagne med fetaostkrem

(13)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Oppskrift på en spennende og annerledes type lasagne med laks og deilig fetaostkrem. En sikker hit hos både voksne og barn.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

200 gramfetaost
3 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 % eller rømme
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
12 stklasagneplater
1 spiseskjeTINE Meierismør til formen
4 stktomater i skiver
600 gramlaksefilet i tynne skiver
3 stkmodne avokadoer i skiver
100 gramJarlsberg® Revet

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 180 °C. Finn frem en ildfast form.
  2. Kjør feta og Crème Fraîche i mikser, eller mos med gaffel. Smak til med salt og pepper.
  3. Kok lasagneplater myke og la dem renne av på et papir.

    Tips:

    Hvis du ønsker litt hardere lasagneplater, lar du være å koke dem på forhånd.

  4. Smør en ildfast form eller porsjonsformer. Legg lasagneplater, tomatskiver, lakseskiver, avokadoskiver og fetasaus lagvis. Dryss litt salt og pepper mellom hvert lag. Avslutt med lasagneplater, fetasaus og revet ost.
  5. Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 20 minutter. For å få en mer gyllen farge på lasagnen, øker du temperaturen til 220 °C og lar den stå i noen minutter.

Tips:

Hvis du ønsker det, kan du bytte ut fetaostkremen med en vanlig hvit saus.

Kommentarer

Produkter i oppskriften