Oppskrift på glasert juleskinke

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Glasert juleskinke

Glasert juleskinke kommer fra naboen i øst, men er like god i Norge. Du kan kjøpe juleskinken rå eller ferdig kokt og servere den varm eller kald.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Du trenger:

    Steketermometer
TIPS!: Skinken kan også legges i kokende vann og trekke ved 90 ºC. En skinke på 2 kg må ligge i ca. 2 timer.

Slik gjør du

Skinke:

  1. En juleskinke på 2 kg tar 1-2 timer å steke. Denne tiden er kun veiledende, så for å få skinken nøyaktig slik du ønsker, er det viktig å bruke steketermometer.

  2. Forvarm ovnen til 125 °C. Pakk skinken i aluminiumsfolie og legg den i en langpanne. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen. Skinken er ferdig når steketermometeret viser 74 °C i kjernen.

  3. Ta skinken ut av ovnen og fjern folien. Ta av nettet og skjær av svoren.

Topping:

  1. Forvarm ovnen til 200 °C. Bland sennep, sukker, pepper, nellik, ingefær og salt. Smør blandingen utover skinken og dryss over strøkavring. Gratiner skinken ved 200 °C i ca. 15 minutter.

  2. Server skinken varm eller kald.

    Kald skinke kan pakkes i aluminiumsfolie og oppbevares i kjøleskapet.