Oppskrift på Salat med ingefær- og chilistekte scampi
0

Salat med ingefær- og chilistekte scampi

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

I hverdagen er det ofte godt med en rask middagssalat. Da kan vi anbefale scampi stekt i kryddersmør, blandet med mango og frisk grønn salat.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Sitrondressing:

2 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 spiseskjesitroner, presset
1 teskjesitronskall, finrevet
½ teskjesalt
½ teskjesort pepper, kvernet
¼ teskjesukker

Stekt scampi:

2 spiseskjeTINE Meierismør
1 stkrød chili, finhakket
1 stkhvitløksfedd, finhakket
1 teskjefrisk ingefær, revet
600 gramscampi, renset uten skall
½ teskjesalt

Salat:

1 litergrønn salatblanding
1 stkmango, delt i terninger
1 stkrødløk, i tynne skiver
2 spiseskjesesamfrø, ristet

Slik gjør du det

    Sitrondressing:

  1. Bland sammen crème fraîche, sitronsaft og sitronskall. Smak til med salt, pepper og sukker.
  2. Stekt scampi:

  3. Smelt smør i en varm stekepanne. Fres sammen chili, hvitløk og ingefær.
  4. Tilsett scampi og dryss over salt. Stek scampien i ca. 2 minutter på hver side. Pass på at du ikke steker de for lenge, da kan de bli seige.
  5. Salat:

  6. Bland salat, mango, rødløk og sesamfrø. Legg over lune scampi.
  7. Server med sitrondressing, og gjerne litt lyst brød.

Tips:

For en ekstra mettende salat, vend inn kokt pasta i salaten.

Kommentarer

Produkter i oppskriften