Oppskrift på Salat med blåmuggost
0

Salat med blåmuggost

(16)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En salat med ost, pærer og nøtter er spennende og med en nybakte osteloff passer denne salaten perfekt til klubbkvelder og lange venninnetreff. Dressingen vil du bli husket lenge for.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

½ literblandet salat
150 gramSelbu Blå
2 stkstore tomater
1 stkpære
littsitron
100 gramvalnøtter
1 ½ desilitersorte oliven (evt. Kalamata)
1 desiliterferdig stekte brødkrutong

Dressing:

1 stkeggeplomme
1 spiseskjefransk sennep
½ stkhvitløksfedd (finhakket)
2 teskjehonning (ca.)
½ desiliterolivenolje
½ desiliterepleeddik
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Skyll salaten og la den renne av. Skjær tomat i skiver og pære i biter. Dryss litt sitronsaft over pærebitene slik at de ikke blir brune.
  2. Skjær brødet i terninger og stek dem sprø i olje, eller bruk ferdige brødkrutonger.
  3. Bland eggeplommen med eddik, sennep, honning og hvitløk. Tilsett oljen under omrøring, først bare noen dråper og senere i en tynn stråle. Salte og pepre dressingen og smak til.
  4. Legg salat, ost, tomat, nøtter og pære på et fat med brødkrutonger oppå. Ringle dressingen over ved servering.
  5. Server med godt, ferskt brød.

Tips:

Fletteloff bakt med ost og masse frø passer nydelig til en salat som denne.

Kommentarer

Produkter i oppskriften