Oppskrift på Kyllingsalat med eple, fennikel og appelsin
0

Kyllingsalat med eple, fennikel og appelsin

(8)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne salaten er frisk og spennende på smak, og ingrediensene er fargerike og gode. Perfekt til middag eller lunsj.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkgrillet kylling
1 stkfennikel, i tynne skiver
100 gramsukkererter, delt i to
2 stkepler, i tynne skiver
2 stkappelsiner, i terninger
4 desiliterruccola
1 desiliterkjerner av granateple
4 spiseskjeolivenolje, f.eks ekstra Virgin olivenolje
150 gramNorzola, eller annen smaksrik ost

Slik gjør du det

  1. Rens kylling fri for skinn og bein, og del den opp i mindre stykker.
  2. Skjær fennikel så tynt du klarer med en skarp kniv. Bruk ev. ostehøvel.
  3. Del eple og fjern kjernehuset. Skjær eplene tynt, og bland med fennikel og sukkererter i en bolle.

    Tips:

    Bruk gjerne faste epler, som Granny Smith, for en ekstra sprø salat.

  4. Skjær skallet fra appelsin, og kutt opp fruktkjøttet i terninger. Ha appelsin, kylling, ruccola og granateplekjerner i bollen med det andre, og vend sammen.
  5. Fordel salaten på tallerkener eller legg den opp på et serveringsfat. Ringle over olje og topp med ost.

Tips:

Server gjerne med et godt saftig brød og aïoli eller smør til.

Kommentarer

Produkter i oppskriften