Oppskrift på gartnersalat med rømmedressing
0

Gartnersalat med rømmedressing

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Gartnersalaten, eller aspargessalat om du vil, er ypperlig som tilbehør til kjøtt- eller fiskeretter. Den passer også godt til en sommerbuffet.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Aspargessalat

250 gramasparges
1 stkrødløk
2 skiverbrød
2 spiseskjeTINE Meierismør
150 gramJarlsberg® Original i skiver
1 literfrisk spinat
1 desiliterhakkede hasselnøtter

Rømmedressing med hvitløk

1 stkhvitløksfedd
1 begerTINE Lettrømme 18 %
2 spiseskjesitronsaft
½ teskjesalt
¼ teskjenykvernet pepper

Slik gjør du det

    Aspargessalat

  1. Knekk av nedre del av aspargesen og kok øverste del i lettsaltet vann i 2 - 3 minutter. Skyll aspargesen i kaldt vann. Skjær løk i tynne skiver. Skjær brødskiver i små terninger og stek dem gylne og sprø i smør. Avkjøl.

    Tips:

    Du kan også kjøpe ferdige krutonger.
  2. Rull osteskiver rundt aspargesen. Fordel spinat på fat, legg asparges med ost oppå. Dryss over løk i skiver, brødkrutonger og hakkede nøtter. Server med rømmedressing og godt brød til.
  3. Rømmedressing med hvitløk

  4. Finhakk hvitløk og bland den med rømme, sitronsaft, salt og pepper. La dressingen stå og trekke ca. ½ time før servering, da får den godgjort seg og smaker bedre.

Tips:

Asparges og ost er en god og smakfull kombinasjon.

Kommentarer

Produkter i oppskriften