Oppskrift på middelhavssalat
0

Middelhavssalat

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En herlig salat med smaker fra middelhavslandene. Med avocado, fetaost og soltørkede tomater passer den godt til for eksempel spekemat.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Salat

300 gramblandet salat
2 stkavokado
2 spiseskjesitronsaft
1 stkliten rødløk
1 desilitersoltørkede tomat
100 gramfetaost

Rømmedressing

3 desiliterTINE Lettrømme 18 %
3 spiseskjesoltørkede tomater i olje
1 spiseskjetomatpuré
1 teskjeoregano
½ teskjesalt
¼ teskjenykvernet pepper

Slik gjør du det

    Rømmedressing

  1. Begynn med dressingen. Bland rømme, soltørkede tomater, tomatpuré og oregano. Smak til med salt og pepper. La sausen stå kaldt og godgjøre seg.
  2. Salat

  3. Fordel salat i porsjonsskåler eller på asjetter. Del avocado i to, ta ut steinen og skjær avocado i skiver. Pensle med sitronsaft. Finhakk løk og skjær soltørket tomat i strimler. Smuldre osten. Bland alt lett sammen.
  4. Garner salaten med litt av sausen og server resten ved siden av salaten. Godt brød smaker nydelig til.

Tips:

Fruktkjøttet til avocado endrer raskt farge når den kommer i kontakt med luft. Derfor er det lurt å presse litt sitron på avocadoen etter at den er delt og skåret i biter.

Kommentarer

Produkter i oppskriften