Oppskrift på Frisk sommersalat

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Frisk sommersalat

En fantastisk salat med avocado, jordbær og kylling passer perfekt på sommerbuffeten eller til lunsj en sval sommerdag. Dressingen laget fra stekesjyen smaker nydelig på.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: En sommebuffet utendørs bør bestå av kalde retter som tåler å stå ute en stund. Det er lurt med et nettingslokk til å legge over fat og boller slik at ikke innsekter kommer i maten.

Slik gjør du

  1. Del avocado i to, fjern steinen og ta ut kjøttet med en skje. Del avocadokjøttet i mindre biter.

  2. Smelt smøret i en stekepanne og brun kyllingkjøttet. Tilsett avocado like før kjøttet er ferdigstekt. Smak godt til med salt, nykvernet pepper og eddik. Avkjøl.

  3. Bland revet salat, reddiker skåret i tynne skiver, vårløk i skiver, urter, osteterninger og halve jordbær på et stort fat. Legg kyllingbiter og avocado oppå. Drypp sjyen som er i stekepannen over salaten. Serveres med godt ferskt brød.