Oppskrift på Frisk sommersalat
0

Frisk sommersalat

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En fantastisk salat med avocado, jordbær og kylling passer perfekt på sommerbuffeten eller til lunsj en sval sommerdag. Dressingen laget fra stekesjyen smaker nydelig på.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkavokado
2 stkkyllingbryst (evt. 1 grillkylling)
2 spiseskjeTINE Meierismør
1 spiseskjebalsamicoeddik
2 desilitersalatblader (f. eks. frissé, ekeblad eller issalt)
1 buntreddik
1 stkvårløk
1 desiliterfriske urter
100 gramJarlsberg® Vellagret m/skorpe skåret i terninger
200 gramjordbær

Slik gjør du det

  1. Del avocado i to, fjern steinen og ta ut kjøttet med en skje. Del avocadokjøttet i mindre biter.
  2. Smelt smøret i en stekepanne og brun kyllingkjøttet. Tilsett avocado like før kjøttet er ferdigstekt. Smak godt til med salt, nykvernet pepper og eddik. Avkjøl.
  3. Bland revet salat, reddiker skåret i tynne skiver, vårløk i skiver, urter, osteterninger og halve jordbær på et stort fat. Legg kyllingbiter og avocado oppå. Drypp sjyen som er i stekepannen over salaten. Serveres med godt ferskt brød.

Tips:

En sommebuffet utendørs bør bestå av kalde retter som tåler å stå ute en stund. Det er lurt med et nettingslokk til å legge over fat og boller slik at ikke innsekter kommer i maten.

Kommentarer

Produkter i oppskriften