Amerikanske pannekaker med bacontopping

(40)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne oppskriften på amerikanske pannekaker vil nok fort bli en favoritt til helgefrokosten. Klassikeren er å toppe pannekakene med sirup og bær, men her varierer vi med sprøstekt bacon.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

3 stkegg
3 desiliterTINE Skumma Kulturmjølk
3 spiseskjesukker
1 teskjenatron
3 ½ desiliterhvetemel
½ teskjesalt
60 gramsmeltet TINE Meierismør
3 spiseskjeTINE Meierismør til steking
200 gramtykke baconskiver
1 desiliterlønnesirup

Slik gjør du det

  1. Smelt smøret. Skill egg og pisk eggeplommer i en stor bolle. Ha i Skumma Kulturmjølk, sukker, natron, mel og salt mens du visper.
  2. Pisk inn smeltet smør. Stivpisk eggehviter og vend inn i røra. La gjerne røren svelle (hvile) i 20 minutter før steking.
  3. Stek pannekakene i en stekepanne med litt smør, på middels varme. Snu dem etter 2 - 3 minutter, når det begynner å boble på overflaten. Stek dem raskt på den andre siden.
  4. Ha bacon i en tørr stekepanne og varm sakte opp. Når fettet har begynt å slippe fra baconskivene, skrur du opp varmen. Stek til det er sprøstekt. Server pannekakene med bacon og lønnesirup.

Tips:

Istedenfor bacon, kan du bruke frukt og bær. 

Kommentarer

Produkter i oppskriften