Oppskrift på Amerikanske pannekaker med honning og mandler
0

Amerikanske pannekaker med honning og mandler

(30)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Amerikanske pannekaker er en velkjent, amerikansk frokost. De er litt tykkere og mindre enn norske pannekaker, nesten som sveler eller lapper.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Pannekaker

3 desiliterhvetemel
2 teskjebakepulver
¼ teskjesalt
2 teskjesukker
3 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
2 stkegg
1 spiseskjeTINE Meierismør til steking
1 spiseskjeTINE Meierismør til steking

Til servering

2 spiseskjeflytende honning eller eventuelt lønnesirup
4 spiseskjemandelflak

Slik gjør du det

    Pannekaker

  1. Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Hell i melk, og visp røren glatt og klumpefri. Tilsett egg. Smelt smør og tilsett i røren.
  2. Stek små pannekaker i smør i en panne, og hold dem varme under et håndkle.

    Tips:

    Både pannekakerøren og de ferdigstekte pannekakene kan fryses.
  3. Til servering

  4. Server pannekakene med flytende honning eller lønnesirup. Strø over mandelflak.

    Tips:

    Lønnesirup får du i de fleste velassorterte matbutikker.

Tips:

Hvis du ønsker å lage en litt sunnere variant, kan du erstatte halvparten av hvetemelet med grov, sammalt hvete.

Kommentarer

Produkter i oppskriften