Oppskrift på amerikanske pannekaker
335

Amerikanske pannekaker

(2359)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hjemmelagde amerikanske pannekaker er perfekte til frokost og lunsj så vel som til middag.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Pannekaker

50 gramTINE Meierismør
2 ½ desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
2 stkegg
3 desiliterhvetemel
2 teskjebakepulver
½ teskjesalt
1 spiseskjesukker

Tilbehør

lønnesirup eller nyrørt syltetøy
valnøtter

Slik gjør du det

    Pannekaker

  1. Smelt smør og tilsett melk. Så visper du i egg.
  2. Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Hell i væsken mens du rører jevnt.
  3. La pannekakerøren stå og svelle i ca. 15 minutter. Dette er viktig for at røren skal få rett konsistens.
  4. Stek pannekaker, ca. 15 cm i diameter (ca. 1,5 - 2 ss røre per pannekake). Etter at røren har svellet opp og blitt litt ”boblete” kan du vende de med en stekespade.
  5. Tilbehør

  6. Legg de ferdige pannekakene oppå hverandre på et fat eller en tallerken. Det smaker godt med lønnesirup eller nyrørt syltetøy og valnøtter til.

    Tips:

    Noen skiver brunost smaker også godt på amerikanske pannekaker.

Tips:

Ønsker du en sunnere variant av disse "American pancakes" kan du erstatte halvparten av hvetemelet med grov, sammalt hvete.

Kommentarer

Produkter i oppskriften