Laster
Laster
Amerikanske Pannekaker

Amerikanske pannekaker

Amerikanske pannekaker

Hjemmelagde, amerikanske pannekaker til frokost er deilig, det - men vet du, det går fint å nyte dem til middag også! Av og til må man kunne unne seg noe ekstra godt. Og det er akkurat det disse tykke, små pannekakene er. Ekstra gode!

 
Antall porsjoner: 4 porsjoner-+
Tidsforbruk: 25 min25 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: EnkelEnkelVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser
  • Amerikanske pannekaker

    50 g TINE Ekte Smør
  •  dl TineMelk Hel eller Lett
  • 2  egg
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss sukker
  • ½ ts salt

Tips

#1: Hvis du ønsker å lage en sunnere variant av disse "American pancakes" kan du erstatte halvparten av hvetemelet med grov, sammalt hvete.

#2: En typisk amerikansk frokost består gjerne av egg, bacon, stekte poteter, ristet brød eller et bakverk som muffins eller bagel, pannekaker og sirup, kaffe og nypresset fruktjuice.

Produkter i oppskriften

Slik gjør du

Slik gjør du
  • 1
    Den første du må gjøre når du skal lage amerikanske pannekaker er å smelte smøret og deretter helle i melken. Så visper du i eggene.
     
  • 2
    Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Hell i væsken mens du rører jevnt og trutt.
     
  • 3
    La pannekakerøren stå og svelle i ca 15 minutter. Dette er viktig for at røren skal få rett konsistens.
     
  • 4
    Stek pannekaker, ca. 15 cm i diameter (dvs ca 1,5 - 2 ss per pannekake). Etter at røren har svellet opp og blitt litt ”boblete” kan du vende dem med en stekespade.
     
  • 5
    Legg de ferdige pannekakene oppå hverandre på et fat eller tallerken. Det smaker godt med lønnesirup eller nyrørt syltetøy til. Eller en mer hjemlig variant; ha på noen skiver med brunost.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster