Amerikanske pannekaker

    Oppskrift på amerikanske pannekaker

    Hjemmelagde amerikanske pannekaker er perfekte til frokost og lunsj så vel som til middag.

    • Vanskelig?

      Enkel
    • Tid

    TIPS: Ønsker du en sunnere variant av disse "American pancakes" kan du erstatte halvparten av hvetemelet med grov, sammalt hvete.
    porsjoner

    Du trenger

    Pannekaker

    50 g TINE Ekte Smør
    2.5 dl TineMelk Hel eller Lett
    2 egg
    3 dl hvetemel
    2 ts bakepulver
    0.5 ts salt
    1 ss sukker

    Tilbehør

    lønnesirup eller nyrørt syltetøy
    valnøtter

    Slik gjør du

    Pannekaker

    1. Smelt smør og tilsett melk. Så visper du i egg.

    2. Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Hell i væsken mens du rører jevnt.

    3. La pannekakerøren stå og svelle i ca. 15 minutter. Dette er viktig for at røren skal få rett konsistens.

    4. Stek pannekaker, ca. 15 cm i diameter (ca. 1,5 - 2 ss røre per pannekake). Etter at røren har svellet opp og blitt litt ”boblete” kan du vende de med en stekespade.

    Tilbehør

    1. Legg de ferdige pannekakene oppå hverandre på et fat eller en tallerken. Det smaker godt med lønnesirup eller nyrørt syltetøy og valnøtter til.

      TIPS: Noen skiver brunost smaker også godt på amerikanske pannekaker.

    Gi din vurdering: