Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Amerikanske pannekaker

Hjemmelagde amerikanske pannekaker er perfekte til frokost og lunsj så vel som til middag.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Ønsker du en sunnere variant av disse "American pancakes" kan du erstatte halvparten av hvetemelet med grov, sammalt hvete.

Slik gjør du

Pannekaker

  1. Smelt smør og tilsett melk. Så visper du i egg.

  2. Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Hell i væsken mens du rører jevnt.

  3. La pannekakerøren stå og svelle i ca. 15 minutter. Dette er viktig for at røren skal få rett konsistens.

  4. Stek pannekaker, ca. 15 cm i diameter (ca. 1,5 - 2 ss røre per pannekake). Etter at røren har svellet opp og blitt litt ”boblete” kan du vende de med en stekespade.

    Hvordan tegne på pannekaker

Tilbehør

  1. Legg de ferdige pannekakene oppå hverandre på et fat eller en tallerken. Det smaker godt med lønnesirup eller nyrørt syltetøy og valnøtter til.

    Noen skiver brunost smaker også godt på amerikanske pannekaker.