Laster
Laster
Oppskrift på amerikanske pannekaker

Amerikanske pannekaker

Amerikanske pannekaker

Hjemmelagde amerikanske pannekaker er perfekt til frokost og lunsj så vel som til middag.

 
Antall porsjoner: 4 porsjoner-+
Tidsforbruk: 25 min25 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: EnkelEnkelVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser
  • Amerikanske pannekaker

    50 g TINE Ekte Smør
  •  dl TineMelk Hel eller Lett
  • 2  egg
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss sukker
  • ½ ts salt

Tips

#1: Ønsker du å lage en sunnere variant av disse "American pancakes" kan du erstatte halvparten av hvetemelet med grov, sammalt hvete.

#2: En typisk amerikansk frokost består gjerne av egg, bacon, stekte poteter, ristet brød eller et bakverk som muffins eller bagel, pannekaker og sirup, kaffe og nypresset fruktjuice.

Produkter i oppskriften

Slik gjør du

Slik gjør du
  • 1
    Det første du må gjøre når du skal lage amerikanske pannekaker er å smelte smør og deretter helle i melk. Så visper du i egg.
     
  • 2
    Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Hell i væsken mens du rører jevnt.
     
  • 3
    La pannekakerøren stå og svelle i ca. 15 minutter. Dette er viktig for at røren skal få rett konsistens.
     
  • 4
    Stek pannekaker, ca. 15 cm i diameter (ca. 1,5 - 2 ss røre per pannekake). Etter at røren har svellet opp og blitt litt ”boblete” kan du vende dem med en stekespade.
     
  • 5
    Legg de ferdige pannekakene oppå hverandre på et fat eller en tallerken. Det smaker godt med lønnesirup eller nyrørt syltetøy til.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster