Sveler (lapper)

(664)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Sveler eller lapper er nydelige kosemat formet som små pannekaker. Ikke veldig ulike amerikanske pannekaker og nydelig å servere med litt syltetøy eller brunost på. Dersom du ikke har egen takke, kan du helt fint steke sveler i stekepannen. Denne oppskriften gir ca. 20 sveler.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

3 stkegg
2 desilitersukker
9 desiliterTINE Skumma Kulturmjølk
4 spiseskjesmeltet TINE Meierismør
1 teskjenatron
½ teskjehornsalt
8 desiliterhvetemel (ca.)

Slik gjør du det

  1. I oppskrifter til sveler, starter du med å smelte smøret. Deretter visper du luftig eggedosis av egg og sukker. Tilsett så melk og smeltede smøret.
  2. Bland mel, natron og hornsalt og sikt det i eggedosisen. Rør alt til en klumpefri røre. Rører med natron skal ikke stå og svelle, så du kan starte stekingen med en gang.
  3. Varm takke eller stekepanne til middels varme og legg i en liten øse røre. Avhengig av stekepannen din, er det i utgangspunktet ikke nødvendig med smør i pannen.
  4. Stek svelene på begge sider. Server dem nystekte, gjerne med bær/syltetøy og rømme eller vaniljekesam.

Tips:

Svelene bør spises før de blir kalde. I tillegg til smør og sukker er det også veldig godt med sirup, syltetøy og rømme, eller brunost, på svelene.

Kommentarer

Produkter i oppskriften