Oppskrift på Hirsegrøt
0

Hirsegrøt

(18)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hirsegrøt er en smaksrik grøt som passer til både frokost og kvelds. Grøten kan kokes på hele korn eller hirseflak.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 literTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
4 desiliterhirseflak
1 teskjesalt
4 teskjeTINE Meierismør
1 teskjekanel
1 spiseskjesukker

Slik gjør du det

  1. Kok opp melk og dryss i hirseflak. La det koke under stadig omrøring i ca. 10 minutter. Smak til med salt.

    Tips:

    Bruker du hel hirse, kan du bruke 2,5 dl til 4 porsjoner. Skyll den først i kaldt vann og deretter koker du opp 4 dl vann. Ha i gryn og la det koke helt til vannet er borte. Spe deretter med 1 liter melk og kok hirsegrøten ytterligere i ca. 50 minutter på medium varme. Smak deretter til med salt.
  2. Server hirsegrøt med smørøye, kanel og sukker.

    Tips:

    Ristet kokos og honning smaker også godt til hirsegrøt.

Tips:

Kok gjerne grøten med 1 dl rosiner.

Kommentarer

Produkter i oppskriften