Hirsegrøt

Hirsegrøt

2
100
Enkel15 min
Hirsegrøt er en smaksrik grøt som passer til både frokost og kvelds. Grøten kan kokes på hele korn eller hirseflak.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok opp melk og dryss i hirseflak. La det koke under stadig omrøring i ca. 10 minutter. Smak til med salt.

    Tips

    Bruker du hel hirse, kan du bruke 2,5 dl til 4 porsjoner. Skyll den først i kaldt vann og deretter koker du opp 4 dl vann. Ha i gryn og la det koke helt til vannet er borte. Spe deretter med 1 liter melk og kok hirsegrøten ytterligere i ca. 50 minutter på medium varme. Smak deretter til med salt.

  2. 2

    Server hirsegrøt med smørøye, kanel og sukker.

    Tips

    Ristet kokos og honning smaker også godt til hirsegrøt.

Tips

Kok gjerne grøten med 1 dl rosiner.

Del denne oppskriften: