Fløyelsgrøt (smørgrøt)

(470)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Fløyelsgrøt, eller smørgrøt som mange kaller den, er en billig versjon av rømmegrøten. Mange får gode minner når fløyelsgrøt blir nevnt.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 literTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
2 desiliterhvetemel
50 gramTINE Meierismør (mengden kan halveres)
¼ teskjesalt
2 spiseskjesukker
1 teskjekanel

Slik gjør du det

  1. Pisk sammen melk og mel til du får en glatt jevning i kjelen. Varm opp under konstant omrøring og la grøten koke på middels varme i ca. 5 minutter
  2. Rør i smøret til slutt og smak til med salt.
  3. Server fløyelsgrøt med sukker og kanel.

    Tips:

    Kald, rød saft smaker også godt til.

Bestemortips:

Rosiner smaker godt i denne grøten. Legg dem gjerne i litt vann en stund før du skal lage grøten, slik at rosinene rekker å bli myke.

Kommentarer

Produkter i oppskriften