Oppskrift på Fortånnagraut fra Orkdal

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Fortånnagraut fra Orkdal

Ekte norsk tradisjonskost; fortennagraut, fortinnagraut eller onnegraut. Byggmelsgrøt under med god rømmegrøt på toppen.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: Vet du at dersom du koker grøt på skummet melk, setter grøten seg lettere fast i bunnen av gryta enn dersom du bruker TineMelk Hel eller Lett?

Slik gjør du

Byggrynsgrøt/grynmelsgrøt:

  1. Bland mel og litt av melken. Rør godt for å få bort alle klumper før du tilsetter resten av den kalde melken. Kok opp ved svak varme. Kok grøten ca. 15 minutter. Smak til med salt rett før servering.

Rømmegrøt:

  1. Kok først rømme under lokk i 2 minutter på middels varme. Bland så i halvparten av melet og rør godt. Etter en stund kommer det frem smør. Skum av smøret og bland i resten av melet. Spe med melk og ha til slutt i i salt.

  2. Ha grynmelsgrøt på en tallerken og dekk med et lag rømmegrøt. Server med smør, sukker og kanel.