Oppskrift på Risengrynsgrøt og rømmegrøt i ett
2

Risengrynsgrøt og rømmegrøt i ett

(30)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En oppskrift som henter det beste fra to grøtverdener: risgrøt og rømmegrøt på én og samme tallerken. Nydelig!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Rømmegrøt:

½ literTINE Seterrømme
¾ literTINE Kremfløte
5 desiliterhvetemel
½ teskjesalt

Risgrøt:

2 desiliterrisgryn
4 desilitervann
1 literTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 teskjesalt

Tilbehør:

2 spiseskjeTINE Meierismør
3 spiseskjesukker
3 teskjekanel
6 desiliterrød saft

Slik gjør du det

    Rømmegrøt:

  1. Kok opp rømme og fløte under omrøring og la det koke i ca. 15 minutter. Sikt i mel mens du rører, og la grøten koke opp igjen. La den koke til smøret kommer ut på overflaten. Ta bort så mye fett du selv ønsker, og smak grøten til med litt salt.
  2. Risengrynsgrøt:

  3. I en annen gryte koker du risengryn i vann i ca. 10 minutter, til vannet er kokt inn. Spe på med melk og kok videre på svak varme til grøten er passe tykk. Rør i grøten hele tiden til den har kokt opp. Smak til med salt.
  4. Bland grøtene sammen på tallerkenen. Server med smørøye, sukker og kanel, og rød saft.

Tips:

Trenger du en enklere løsning, kjøper du risgrøt og rømmegrøt fra Fjordland, varmer opp og blander.

Kommentarer

Produkter i oppskriften