Oppskrift på semulegrøt

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Mormors semulegrøt

Semulegrynsgrøt vekker gode barndomsminner i mange av oss. Den fløyelsmyke grøten er en favoritt hos de yngre og serveres med sukker og et lett dryss av kanel.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Rød saus er nesten obligatorisk ved siden av.

Slik gjør du

Semulegrynsgrøt

  1. Kok opp melk, dryss i gryn og rør til det koker. Kok grøten under lokk i ca. 10 - 15 minutter. Rør av og til. Tilsett smør og sukker.

Tilbehør

  1. Server grøten varm med sukker og kanel, eller kald med rørte bær eller ferdig Piano Bringebærsaus til.

    Hvis du vil lage semulepudding: Følg fremgangsmåten over og visp deretter sammen 1 ss sukker, 1 egg og 3 mandeldråper og tilsett dette i grøtblandingen. Puddingen helles i en bolle og drysses gjerne med litt sukker for å forhindre at det dannes snerk. La puddingen stivne i noen timer før den serveres kald sammen med Piano Bringebærsaus eller rørte bær.