Mormors semulegrøt

(140)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Semulegrynsgrøt vekker gode barndomsminner i mange av oss. Den fløyelsmyke grøten er en favoritt hos de yngre og serveres med sukker og et lett dryss av kanel.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Semulegrynsgrøt

1 literTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 ¼ desilitersemulegryn
2 spiseskjeTINE Meierismør
2 spiseskjesukker

Tilbehør

sukker
kanel
5 desiliterPiano Bringebærsaus

Slik gjør du det

    Semulegrynsgrøt

  1. Kok opp melk, dryss i gryn og rør til det koker. Kok grøten under lokk i ca. 10 - 15 minutter. Rør av og til. Tilsett smør og sukker.
  2. Tilbehør

  3. Server grøten varm med sukker og kanel, eller kald med rørte bær eller ferdig Piano Bringebærsaus til.

    Tips:

    Hvis du vil lage semulepudding: Følg fremgangsmåten over og visp deretter sammen 1 ss sukker, 1 egg og 3 mandeldråper og tilsett dette i grøtblandingen. Puddingen helles i en bolle og drysses gjerne med litt sukker for å forhindre at det dannes snerk. La puddingen stivne i noen timer før den serveres kald sammen med Piano Bringebærsaus eller rørte bær.

Tips:

Rød saus er nesten obligatorisk ved siden av.

Kommentarer

Produkter i oppskriften