Oppskrift på Sommerlig Quesadilla
0

Sommerlig Quesadilla

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Meksikansk smaksbombe med revet Norvegia, reker, vårløk, avocado og koriander. Serveres med kjølende mangosalsa, og litt rømme.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Mangosalsa:

1 stkmango
1 desiliterkoriander
1 stkrød chili
4 stilkvårløk
1 stklime (saften)

Tortilla med fyll:

800 gramreker med skall
1 desiliterkoriander
2 stkavokado
1 stksitron (saften)
2 spiseskjeTINE Meierismør til steking
8 stkmyke tortillalefser
200 gramNorvegia® Revet
2 desiliterTINE Lettrømme 18 % eller en annen variant

Slik gjør du det

    Mangosalsa:

  1. Del mango i terninger. Finhakk koriander og chili. Skjær vårløk i strimler. Bland sammen, og smak til med limesaft. Sett til side.
  2. Tortilla med fyll:

  3. Rens reker og hakk dem fint. Hakk koriander og ha i sammen med rekene.
  4. Del avocado i to på langs, fjern stein og ta ut kjøttet med en spiseskje. Del i små terninger. Bland med rekene. Press sitronsaft over med en gang. La stå.
  5. Varm en panne til middels varme sammen med litt smør og legg i en tortillalefse. Legg litt Revet Norvegia på den ene halvdelen av tortillaen. Ta en neve reke- og avocadoblanding og legg på litt mer ost. Brett over den ”tomme” halvdelen og stek 1-2 minutter før du forsiktig snur tortillaen og lar den ligge et par minutter på denne siden. Den skal bli lett gyllen.
  6. Legg på fat og klipp hver tortilla i tre. Server med mangosalsa og gjerne litt rømme til.

Tips:

Quesadillas er en lur måte å få brukt opp rester på. Bruk for eksempel kjøttsaus eller rester fra tacomiddagen som fyll til quesadillas.

Kommentarer

Produkter i oppskriften