Oppskrift på Lønnesirupmarinerte kyllingkubber
0

Lønnesirupmarinerte kyllingkubber

(51)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Saftig snaddermat er til for å deles med venner og familie. Her får du oppskrift på deilige klissete og utrolig smakfulle kyllingklubber. Husk å beregne god tid, for de blir aller best om de får ligge i marinaden i minst 4 timer.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 kilogramkyllingklubbe
1 desiliterlønnesirup
½ desiliterchilisaus
1 stkliten løk
2 spiseskjeeplesidereddik
1 spiseskjesennep
1 teskjeworcestershiresaus

Dipp med ingefær:

1 begerTINE Lettrømme 18 %
1 spiseskjerevet frisk ingefær
¼ teskjesalt

Slik gjør du det

  1. Finhakk løken og skjær noen snitt i kjøttet på kyllingklubbene. Bland lønnesirup, chilisaus, hakket løk, eddik, sennep og Worcestershiresaus i tett plastpose.
  2. Legg kyllingklubbene i, rist slik at marinaden dekker kyllingkubbene. La de ligge i marinaden i kjøleskapet i minst fire timer. Sett stekeovnen på 200 °C.
  3. Stek kyllingklubbene i ovnen eller grill dem. Pensle gjerne med marinaden i løpet av steketiden. Stek til de er gjennomstekte, ca. 30 minutter. Server med dipp til og gjerne noen rå grønnsaker.
  4. Bland alt til dippen og smak også til med litt nykvernet pepper. La den stå og trekke minst ½ time før servering, da kommer smaken bedre fram.

Tips:

Det er lurt å ha våtservietter eller godt tørkepapir for hånden når disse blir servert.

Kommentarer

Produkter i oppskriften