Oppskrift på Kokostopper med sitron og aprikos
0

Kokostopper med sitron og aprikos

(16)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Med revet skall fra en sitron og en håndfull tørkede aprikoser får disse glutenfrie kokosmakronene en nydelig tvist. Myke, søte og litt seige er disse kakene vi tror mange kommer til å elske. Hvorfor ikke lage dobbel porsjon slik at du kan gi bort halvparten i gave til den som har alt? En porsjon gir ca 25 nydelige kokostopper. God fornøyelse!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

50 gramTINE Meierismør
200 gramkokosmasse
1 ½ desilitersukker
1 stksitron, revet skallet av
2 stkegg
10 stktørkede aprikoser

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovenen på 200°C og finn fram et stekebrett med bakepapir.
  2. Smelt smøret i en kjele og ta den av varmen. Tilsett kokos, sukker, sitronskall og egg. Rør til du får en glatt røre.
  3. Hakk aprikosene grovt og bland i røren. La røren stå og trekke i minst 5 minutter.
  4. Sett små topper av kokosmakroner med to teskjeer på bakepapiret.
  5. Stek kakene midt i ovnen i ca 10 minutter til de blir ylne. La kakene avkjøle litt på platen før de legges over på rist.
  6. Oppbevar kokostoppene i en tett boks.

Tips:

Glad i sjokolade? Smelt 100 g sjokolade og dypp forsiktig toppen av kokostoppene ned i. La dem tørke en stund til sjokoladen har stivnet før du legger småkakene i en tett boks.

Kommentarer

Produkter i oppskriften