Oppskrift på Kokostopper med sitron og aprikos, foto: Synøve Dreyer kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Kokostopper med sitron og aprikos

Med revet skall fra en sitron og en håndfull tørkede aprikoser får disse glutenfrie kokosmakronene en nydelig tvist. Myke, søte og litt seige er disse kakene vi tror mange kommer til å elske. Hvorfor ikke lage dobbel porsjon slik at du kan gi bort halvparten i gave til den som har alt? En porsjon gir ca 25 nydelige kokostopper. God fornøyelse!

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Glad i sjokolade? Smelt 100 g sjokolade og dypp forsiktig toppen av kokostoppene ned i. La dem tørke en stund til sjokoladen har stivnet før du legger småkakene i en tett boks.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovenen på 200°C og finn fram et stekebrett med bakepapir.

  2. Smelt smøret i en kjele og ta den av varmen. Tilsett kokos, sukker, sitronskall og egg. Rør til du får en glatt røre.

  3. Hakk aprikosene grovt og bland i røren. La røren stå og trekke i minst 5 minutter.

  4. Sett små topper av kokosmakroner med to teskjeer på bakepapiret.

  5. Stek kakene midt i ovnen i ca 10 minutter til de blir ylne. La kakene avkjøle litt på platen før de legges over på rist.

  6. Oppbevar kokostoppene i en tett boks.