Skip to main content

Kokosmakroner

Enkel
20min

Kokosmakroner hører julen til. Ved å dyppe makronene i sjokolade og hakkede mandler har du en fristende og lekker gave på 1-2-3!

3.8
(1004)
Next ImageKokosmakroner

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

50 g
2 stk
egg
125 g
sukker
300 g
kokosmasse (ca.)
1 ss
hvetemel
0.5 ts
bakepulver

Topping

50 g
sjokolade
1 dl
mandler

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200°C og ta fram et stekebrett med bakepapir.

  2. Smelt smøret og la det avkjøles. I mellomtiden pisker du eggedosis av egg og sukker til den er lett og luftig. Rør i kokosmasse, mel, bakepulver og avkjølt smør.

    Tips

    Hvis deigen blir for flytende, må du fylle i litt mer kokosmasse for å forhindre at kakene flyter ut under steking og blir flate.

  3. Sett deigen som topper med to teskjeer på stekeplaten.

  4. Stek kakene i ca. 10 minutter til de er fine og gylne. Avkjøl umiddelbart på rist og oppbevar kokosmakronene i tett boks.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

For å lage en annen vri på makronene, kan du dyppe bunnene i smeltet sjokolade og hakkede mandler.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter