Laster
Laster
Oppskrift på Kokosmakroner

Kokosmakroner

Kokosmakroner

Det finnes knapt noen enklere kaker å lage enn kokosmakroner. Disse herlige munnfullene av kokos er noe mange baker til jul og er gjerne en favoritt hos de yngste. Legg gjerne noen kokosmakroner i en pen boks, knyt på et silkebånd og skriv din personlige hilsen. Så lett kan du lage en spiselig julegave til den som har alt!

 
Antall porsjoner: 1 porsjoner-+
Tidsforbruk: 20 min20 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: EnkelEnkelVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser
  • Kokosmakroner

    2  egg
  • 125 g sukker
  • 300 g kokosmasse (ca)
  • 50 g smeltet TINE Ekte Smør
  • 1 ss hvetemel
  • ½ ts bakepulver

Tips

Kokosmakroner er deilig å servere til f.eks. julens desserter. For å lage en annen vri på småkakene, kan du gjerne dyppe toppene i smeltet sjokolade.

Produkter i oppskriften

Slik gjør du

Slik gjør du
  • 1
    Sett stekeovnen på 200°C og ta fram et stekebrett med bakepapir.
     
  • 2
    Smelt smøret og la det avkjøles. I mellomtiden pisker du eggedosis av egg og sukker til den er lett og luftig (Tips: jo lenger tid og mindre styrke du pisker med, desto luftigere blir den). Rør i kokosmasse, mel, bakepulver og avkjølt smør. Hvis deigen blir for flytende, må du fylle i litt mer kokosmasse for å forhindre at kakene flyter ut under steking og blir flate.
     
  • 3
    Sett deigen som topper med to teskjeer på stekeplaten.
     
  • 4
    Stek kakene i ca 10 minutter til de er fine og gylne. Avkjøl umiddelbart på rist og oppbevar kokosmakronene i tett boks.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster