Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Kokosmakroner

Det finnes knapt noen enklere kaker å lage enn kokosmakroner. Disse herlige munnfullene av kokos er noe mange baker til jul og er gjerne en favoritt hos de yngste. Legg gjerne noen kokosmakroner i en pen boks, knyt på et silkebånd og skriv din personlige hilsen. Så lett kan du lage en spiselig julegave til den som har alt!

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Kokosmakroner er deilig å servere til f.eks. julens desserter. For å lage en annen vri på småkakene, kan du gjerne dyppe toppene i smeltet sjokolade.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200°C og ta fram et stekebrett med bakepapir.

  2. Smelt smøret og la det avkjøles. I mellomtiden pisker du eggedosis av egg og sukker til den er lett og luftig. Rør i kokosmasse, mel, bakepulver og avkjølt smør.

    Hvis deigen blir for flytende, må du fylle i litt mer kokosmasse for å forhindre at kakene flyter ut under steking og blir flate.

  3. Sett deigen som topper med to teskjeer på stekeplaten.

  4. Stek kakene i ca 10 minutter til de er fine og gylne. Avkjøl umiddelbart på rist og oppbevar kokosmakronene i tett boks.