Kokosmakroner

Kokosmakroner

104
977
Enkel20 min
Kokosmakroner hører julen til. Ved å dyppe makronene i sjokolade og hakkede mandler har du en fristende og lekker gave på 1-2-3!

Ingredienser

Antall stykker

  • 50 g
  • 2 stk
    egg
  • 125 g
    sukker
  • 300 g
    kokosmasse (ca.)
  • 1 ss
    hvetemel
  • ½ ts
    bakepulver

Topping

  • 50 g
    sjokolade
  • 1 dl
    mandler

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200°C og ta fram et stekebrett med bakepapir.

  2. 2

    Smelt smøret og la det avkjøles. I mellomtiden pisker du eggedosis av egg og sukker til den er lett og luftig. Rør i kokosmasse, mel, bakepulver og avkjølt smør.

    Tips

    Hvis deigen blir for flytende, må du fylle i litt mer kokosmasse for å forhindre at kakene flyter ut under steking og blir flate.

  3. 3

    Sett deigen som topper med to teskjeer på stekeplaten.

  4. 4

    Stek kakene i ca. 10 minutter til de er fine og gylne. Avkjøl umiddelbart på rist og oppbevar kokosmakronene i tett boks.

Tips

For å lage en annen vri på makronene, kan du dyppe bunnene i smeltet sjokolade og hakkede mandler.

Del denne oppskriften: