Kokosmakroner

    Oppskrift på Kokosmakroner

    Det finnes knapt noen enklere kaker å lage enn kokosmakroner. Disse herlige munnfullene av kokos er noe mange baker til jul og er gjerne en favoritt hos de yngste. Legg gjerne noen kokosmakroner i en pen boks, knyt på et silkebånd og skriv din personlige hilsen. Så lett kan du lage en spiselig julegave til den som har alt!

    • Vanskelig?

      Enkel
    • Tid

    TIPS: Kokosmakroner er deilig å servere til f.eks. julens desserter. For å lage en annen vri på småkakene, kan du gjerne dyppe toppene i smeltet sjokolade.
    porsjoner

    Du trenger

    Kokosmakroner

    2 egg
    125 g sukker
    300 g kokosmasse (ca)
    50 g smeltet TINE Ekte Smør
    1 ss hvetemel
    0.5 ts bakepulver

    Slik gjør du

    1. Sett stekeovnen på 200°C og ta fram et stekebrett med bakepapir.

    2. Smelt smøret og la det avkjøles. I mellomtiden pisker du eggedosis av egg og sukker til den er lett og luftig (Tips: jo lenger tid og mindre styrke du pisker med, desto luftigere blir den). Rør i kokosmasse, mel, bakepulver og avkjølt smør. Hvis deigen blir for flytende, må du fylle i litt mer kokosmasse for å forhindre at kakene flyter ut under steking og blir flate.

    3. Sett deigen som topper med to teskjeer på stekeplaten.

    4. Stek kakene i ca 10 minutter til de er fine og gylne. Avkjøl umiddelbart på rist og oppbevar kokosmakronene i tett boks.

    Gi din vurdering: