Oppskrift på kokosmakroner
76
Godkjent av bestemor

Kokosmakroner

(440)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Det finnes knapt noen enklere kaker å lage enn kokosmakroner. Disse herlige munnfullene av kokos er noe mange baker til jul og er gjerne en favoritt hos de yngste. Legg gjerne noen kokosmakroner i en pen boks, knyt på et silkebånd og skriv din personlige hilsen. Så lett kan du lage en spiselig julegave til den som har alt!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

50 gramsmeltet TINE Meierismør
2 stkegg
125 gramsukker
300 gramkokosmasse (ca)
1 spiseskjehvetemel
½ teskjebakepulver

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200°C og ta fram et stekebrett med bakepapir.
  2. Smelt smøret og la det avkjøles. I mellomtiden pisker du eggedosis av egg og sukker til den er lett og luftig. Rør i kokosmasse, mel, bakepulver og avkjølt smør.

    Tips:

    Hvis deigen blir for flytende, må du fylle i litt mer kokosmasse for å forhindre at kakene flyter ut under steking og blir flate.

  3. Sett deigen som topper med to teskjeer på stekeplaten.
  4. Stek kakene i ca 10 minutter til de er fine og gylne. Avkjøl umiddelbart på rist og oppbevar kokosmakronene i tett boks.

Bestemortips:

For å lage en annen vri på småkakene, kan du gjerne dyppe toppene i smeltet sjokolade.

Kommentarer

Produkter i oppskriften