Oppskrift på Kokosbiter med sjokolade

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Kokosbiter med sjokolade

Det er lett å trylle med gjærdeig. Her er det en blanding av kokos og mørk sjokolade som gir disse bitene den magiske smaken.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: Du kan fint erstatte kokosmasse og sjokolade med syltetøy eller revet marsipan. Litt hakkede nøttekjerner som fyll er også godt. Noe av smøret i fyllet kan gjerne erstattes av TINE Kesam. Da blir bitene magrere og får en lett syrlig smak.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 250 °C.

  2. Smuldre gjæren i bakebollen. Løs gjæren opp i lunken melk. tilsett sukkeret, salt og smør litt etter litt. Hell i det meste av melet. Arbeid inn resten litt av gangen. Deigen skal være smidig og blank, men litt løs. La deigen heve under plast i ca. 60 minutter.

  3. Rør sammen ingrediensene til fyllet.

  4. Del deigen i to deler. Kjelve hver del ut til ca. 60 x 24 cm. Brett deigen i tre deler slik at det blir ca. 60 x 8 cm. Fordel fyllet over leiven. Kjevle litt lett over. Skjær i ca. 2 cm brede remser og snu dem sammen.

  5. Legg bitene på plate med bakepapir og etterhev i ca. 40–50 minutter. Pensle med sammenpisket egg og strø på kokos. Stek midt i ovnen ca. 8 minutter. Avkjøl på rist.