Oppskrift på Kokosbiter med sjokolade
1

Kokosbiter med sjokolade

(5)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Det er lett å trylle med gjærdeig. Her er det en blanding av kokos og mørk sjokolade som gir disse bitene den magiske smaken.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

50 gramgjær
5 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 desilitersukker
½ teskjesalt
100 grammykt TINE Meierismør
13 desiliterhvetemel (ca.)

Fyll:

100 gramTINE Meierismør
2 spiseskjesukker
1 spiseskjevaniljesukker
1 desiliterkokosmasse
100 gramhakket, mørk sjokolade

Pensling:

1 stksammenvispet egg
1 desiliterkokosmasse

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 250 °C.
  2. Smuldre gjæren i bakebollen. Løs gjæren opp i lunken melk. tilsett sukkeret, salt og smør litt etter litt. Hell i det meste av melet. Arbeid inn resten litt av gangen. Deigen skal være smidig og blank, men litt løs. La deigen heve under plast i ca. 60 minutter.
  3. Rør sammen ingrediensene til fyllet.
  4. Del deigen i to deler. Kjelve hver del ut til ca. 60 x 24 cm. Brett deigen i tre deler slik at det blir ca. 60 x 8 cm. Fordel fyllet over leiven. Kjevle litt lett over. Skjær i ca. 2 cm brede remser og snu dem sammen.
  5. Legg bitene på plate med bakepapir og etterhev i ca. 40–50 minutter. Pensle med sammenpisket egg og strø på kokos. Stek midt i ovnen ca. 8 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:

Du kan fint erstatte kokosmasse og sjokolade med syltetøy eller revet marsipan. Litt hakkede nøttekjerner som fyll er også godt. Noe av smøret i fyllet kan gjerne erstattes av TINE Kesam. Da blir bitene magrere og får en lett syrlig smak.

Kommentarer

Produkter i oppskriften