Oppskrift på Hjortetakk

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Hjortetakk

Disse deilige julekakene kan minne om smultringer, men er fastere og sprøere i konsistensen enn sine rundere søstre. For mange er hjortetakk en av de syv slagene til jul.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: Dypp en trepinne ned i gryten for å sjekke om smulten er varm nok. Dersom det bobler rundt pinnen, er det klart for koking.

Slik gjør du

  1. Visp eggedosis av egg og sukker. Smelt smøret og avkjøl litt, bland i eggedosis. Ha i konjakk og kardemomme. Rør hornsalt i halvparten av melet og rør blandingen dette i eggedosisen. La deigen stå kaldt og tildekket til neste dag.

  2. Bruk resten av melet til utbaking. Arbeid med litt deig om gangen og form den til fingertykke ringer. Skjær tre skråhakk i hver ring.

  3. Ta fram en gryte, gjerne en jerngryte hvis du har, og bruk så mye smult at kakene får god plass. Kok hjortetakkakene gyllebrune i den varm smulten. Sjekk at smulten er varm nok ved å stikke en trepinne ned i gryten. Når det freser rundt pinnen, kan kakene legges i. Pass på at smulten ikke blir for varm under kokingen.