Oppskrift på Fattigmann , foto: TINE

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Fattigmann

Til tross for navnet "Fattigmann" er dette svært eksklusive julekaker med både egg, kremfløte - og til og med en dæsj konjakk. For mange blir det ikke jul uten at fattigmann er i hus. En porsjon av denne oppskriften, gir ca 30 fattigmann-kaker

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: Dypp en trepinne ned i gryten for å sjekke om smulten er varm nok. Dersom det bobler rundt pinnen, er det klart for koking.

Slik gjør du

  1. Fattigmann-deigen blir enda bedre hvis du lar den stå tildekket og kjølig en lang stund, gjerne helt til neste dag, før du skjærer ut og koker kakene.

  2. Visp eggeplommer og sukker. Visp kremfløten og bland med eggedosis. Ha i konjakk og krydder. Visp eggehviten stiv og bland den forsiktig inn. Rør inn ca 200 gram hvetemel og la deigen stå tildekket og kjølig til neste dag.

    CD 1578 Brosjyre Julens oppskrifter
  3. Bruk resten av melet (så lite som mulig) til utkjevling. Kjevle meget tynt og bare litt om gangen. Skjær ut snipper ved hjelp av en bakkelsspore. Lag et snitt i midten av hver snipp, og "smett" kakene. Kok dem lysegule i smulten.

    Brosjyre: Julens oppskrifter
CD 1580
Mediebanken