Fattigmann

(40)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Til tross for navnet "Fattigmann" er dette svært eksklusive julekaker med både egg, kremfløte - og til og med en dæsj konjakk. For mange blir det ikke jul uten at fattigmann er i hus. En porsjon av denne oppskriften, gir ca 30 fattigmann-kaker

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Fattigmann

5 stkeggeplommer
5 spiseskjesukker
5 spiseskjeTINE Kremfløte
1 spiseskjecognac
¼ teskjemalt kanel
¼ teskjemalt kardemomme
1 stkeggehvite
350 gramhvetemel
500 gramsmult til steking

Slik gjør du det

  1. Fattigmann-deigen blir enda bedre hvis du lar den stå tildekket og kjølig en lang stund, gjerne helt til neste dag, før du skjærer ut og koker kakene.
  2. Visp eggeplommer og sukker. Visp kremfløten og bland med eggedosis. Ha i konjakk og krydder. Visp eggehviten stiv og bland den forsiktig inn. Rør inn ca 200 gram hvetemel og la deigen stå tildekket og kjølig til neste dag.
    Fattigmann-Utkjevling deig
  3. Bruk resten av melet (så lite som mulig) til utkjevling. Kjevle meget tynt og bare litt om gangen. Skjær ut snipper ved hjelp av en bakkelsspore. Lag et snitt i midten av hver snipp, og "smett" kakene. Kok dem lysegule i smulten.
    fattigmann- tillaging av

Bestemortips:

Dypp en trepinne ned i gryten for å sjekke om smulten er varm nok. Dersom det bobler rundt pinnen, er det klart for koking.

NB!Vær forsiktig når du koker i smult. Det blir ekstremt varmt og det er lett å brenne seg! Slå aldri vann på varmt fett og ha alltid et lokk parat som passer gryten.

Kommentarer

Produkter i oppskriften