
Fattigmann
Til tross for navnet "Fattigmann" er dette svært eksklusive julekaker med både egg, kremfløte - og til og med en dæsj konjakk. For mange blir det ikke jul uten at fattigmann er i hus. En porsjon av denne oppskriften, gir ca 30 fattigmann-kaker

Ingredienser
Antall porsjoner
Fattigmann
Fremgangsmåte
- 1
Fattigmann-deigen blir enda bedre hvis du lar den stå tildekket og kjølig en lang stund, gjerne helt til neste dag, før du skjærer ut og koker kakene.
- 2
Visp eggeplommer og sukker. Visp kremfløten og bland med eggedosis. Ha i konjakk og krydder. Visp eggehviten stiv og bland den forsiktig inn. Rør inn ca 200 gram hvetemel og la deigen stå tildekket og kjølig til neste dag.
- 3
Bruk resten av melet (så lite som mulig) til utkjevling. Kjevle meget tynt og bare litt om gangen. Skjær ut snipper ved hjelp av en bakkelsspore. Lag et snitt i midten av hver snipp, og "smett" kakene. Kok dem lysegule i smulten.
Tips
Dypp en trepinne ned i gryten for å sjekke om smulten er varm nok. Dersom det bobler rundt pinnen, er det klart for koking.
NB!Vær forsiktig når du koker i smult. Det blir ekstremt varmt og det er lett å brenne seg! Slå aldri vann på varmt fett og ha alltid et lokk parat som passer gryten.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



