Glutenfrie krumkaker

(56)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Ingen jul uten knasende gode krumkaker! Her har du oppskriften på en glutenfri variant.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

150 gramTINE Meierismør
3 stkegg
150 gramsukker
75 gramglutenfritt mel
75 grampotetmel
½ teskjekardemomme
½ desilitervann

Slik gjør du det

  1. Du trenger et krumkakejern, og eventuelt en krumkakepinne eller en kopp.
  2. Smelt smøret i en kjele, og avkjøl. Visp egg og sukker til eggedosis.
  3. Rør inn det avkjølte smøret, og deretter glutenfritt mel og kardemomme. Helt til slutt rører du inn vannet. La røren svelle (hvile) 1 time.
  4. Varm opp krumkakejernet, og legg en teskje røre på midten av jernet. Stek kakene gyllengule ved svak varme. Form til kremmerhus rundt en krumkakepinne raskt mens kaken fremdeles er rykende varm, eller legg kaken over en kopp.

    Tips:

    Krumkakene oppbevares best i en tett boks.

Bestemortips:

 I stedet for de tradisjonelle kremmerhusene, kan du gjerne legge krumkakene over en kopp. Da får du en form som kan fylles med multekrem, eller andre godsaker.

Kommentarer

Produkter i oppskriften