Oppskrift på Pavlova

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Pavlova

Oppskrift på en herlig kake som er fantastisk flott å servere. Pynt bare med kiwi, eller andre bær og frukter etter smak og behag Marengsbunnen kan du gjøre ferdig lang tid i forveien, og oppbevare tørt. Rett før servering legger du på kremen, og pynter kaken.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Det er viktig at du får en skikkelig luftig marengs, så pisk godt med en elektrisk pisker. Følg oppskriftene nøye når du baker marengs.

Slik gjør du

Marengs

  1. Sett stekeovnen på 130 °C. Legg bakepapir på en stekeplate. Smør og strø litt potetmel på bakepapiret.

  2. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret i porsjoner under pisking. Tilsett eddik og potetmel.

  3. Fordel marengsen ut på papiret til en kake, ca. 24 cm i diameter.

  4. Stek marengsen midt i ovenen i ca. 1 time og 15 minutter. Slå av varmen, men la marengsen ligge i ovnen til den er kald.

Pynt

  1. Pisk kremfløten stiv, og fordel den på den kalde marengsbunnen.

  2. Pynt med frukt, eventuelt bær, og dryss over melis like før servering.