Oppskrift på Pavlova
2

Pavlova

(22)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på en herlig kake som er fantastisk flott å servere. Pynt bare med kiwi, eller andre bær og frukter etter smak og behag Marengsbunnen kan du gjøre ferdig lang tid i forveien, og oppbevare tørt. Rett før servering legger du på kremen, og pynter kaken.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Marengs

4 stkeggehviter
2 desilitersukker
½ teskjeeddik
1 spiseskjepotetmel

Pynt

3 desiliterTINE Kremfløte
3 stkkiwi i skiver
1 teskjemelis

Slik gjør du det

    Marengs

  1. Sett stekeovnen på 130 °C. Legg bakepapir på en stekeplate. Smør og strø litt potetmel på bakepapiret.
  2. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret i porsjoner under pisking. Tilsett eddik og potetmel.
  3. Fordel marengsen ut på papiret til en kake, ca. 24 cm i diameter.
  4. Stek marengsen midt i ovenen i ca. 1 time og 15 minutter. Slå av varmen, men la marengsen ligge i ovnen til den er kald.
  5. Pynt

  6. Pisk kremfløten stiv, og fordel den på den kalde marengsbunnen.
  7. Pynt med frukt, eventuelt bær, og dryss over melis like før servering.

Tips:

#1: Det er viktig at du får en skikkelig luftig marengs, så pisk godt med en elektrisk pisker. Følg oppskriftene nøye når du baker marengs.

#2: Ikke kast eggeplommene. Eggeplommene kan brukes i saus, majones, vaniljekrem, is og så videre.

Kommentarer

Produkter i oppskriften