Laster
Laster
Oppskrift på dessert Pavlova kake

Pavlova festkake

Pavlova festkake

Oppskrift på en helt himmelsk god festkake med marengsbunn, vaniljekremfyll og ferske bær. Så enkelt, så flott og så godt kan det altså gjøres! Marengsbunnen til en Pavlova kake kan du gjøre ferdig lang tid i forveien og oppbevare tørt. Rett før servering legger du på den gode kremen og pynter med røde og blå bær.

 
Antall porsjoner: 12
Tidsforbruk: 1 t 20 min80 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: MediumMediumVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser
  • Marengsbunn

    6  romtempererte eggehviter
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 4 dl sukker
  • 2 ts maizena
  • 1 ts vaniljesukker
  • Fyll til Pavlova

    3 dl TINE Kremfløte
  • 5 dl Piano Vaniljekrem (1 pk)
  • 2 ss sukker
  • 3 ss sitronsaft (kan sløyfes)
  • Pynt til Pavlova

    300 g bær f. eks. jordbær eller bringebær og blåbær
  • 2 ss revet kokesjokolade , gjerne hvit

Tips

#1: Varier kremen på Pavlova etter ditt eget ønske. I denne oppskriften bruker vi blanding av vanilje- og vanlig krem, men du må gjerne bruke kun vispet krem, gjerne smakt til med litt sitronskall og saft, eller en blanding av vispet krem og ferdig romkrem.

#2: Pavlova-kake smaker også godt servert med annen frukt og bær, som kiwi, pasjonsfrukt, ferskenbiter, pære eller ananas.

Produkter i oppskriften

Slik gjør du

Slik gjør du
  • 1
    Sett stekeovnen på 250 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca 26 cm midt på bakepapiret.
     
  • Marengsbunn

    2
    Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen
     
  • 3
    Senk temperaturen i stekeovnen til 100°C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca 60-70 minutter.
     
  • 4
    Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
     
  • Ved servering

    5
    Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes med den ferdige vaniljekremen. Smak til med litt sitron hvis ønskelig.
     
  • 6
    Ha på rikelig med ferske bær. Dryss over litt høvlet hvit sjokolade og pynt gjerne med noen blader med sitronmellisse eller mynte.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster