Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Pavlova festkake

Himmelsk god festkake med marengsbunn, vaniljekremfyll og ferske bær.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

  • Steketid:

TIPS!

Vi jakter på Norges beste kake, har du den? Bli med i vår konkurranse #tinebaker.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.

Marengsbunn

  1. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen

  2. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 60-70 minutter.

  3. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

Ved servering

  1. Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem. Smak til med litt sitron hvis ønskelig.

    Det er viktig at vaniljekremen er kald, før den blandes med stivpisket krem.

  2. Ha på rikelig med ferske bær. Dryss over litt høvlet hvit sjokolade og pynt gjerne med noen blader sitronmelisse eller mynte.